Skip to content

Nøklene til å designe en tropisk hage

15 de juni de 2021

Hvem drømmer ikke om å ha en tropisk hage? Problemet er at vi tenker på betydningen av «tropisk» og umiddelbart forkaster ideen. Ikke alle av oss har hellet med å bo i et område der klimaet er mildt hele året og det ikke er frost. Men… Hva vil du fortelle meg hvis jeg fortalte deg at du kan få en? Ja, ja, selv om du bor i et kaldt område.

Trikset er inne velg de plantene som motstår kulde, men som samtidig er slående, elegant og som gir hagen den eksotismen som vi liker så godt.

Tropiske planter i en hage

Denne hagetypen er preget av å være sammensatt av et variabelt antall planter som gir farger og liv til rommet. Så det, det må være mange plantevesener, men de må være godt fordelt Siden det ellers vil ende opp som en jungel, noe som ikke er ideelt (med mindre du vil ha det 🙂).

Noen typer planter som ikke skal mangle, er palmer (her er en liste over de som motstår kulde) eller de som ser ut, som trebregner eller cicas. De er perfekte for denne hagetypen, plassert i nærheten av bassenget eller i avslapningsområdet. Og hvis vi også setter pæreplanter i det området som cannas, tulipaner, agapanthus eller påskeliljer, eller andre blomster som pelargoner eller nelliker, vil det helt sikkert være fenomenalt.

Det er også veldig interessant å inkludere dekorative gjenstander som gir hagen nåde, for eksempel hagegnomer eller fontener. Førstnevnte vil være som «gjestene» i paradiset, mens sistnevnte vil føre til at den omgivende luftfuktigheten øker, som vil hjelpe mange planter – for eksempel palmer – til å få en bedre utvikling.

Et annet tema som vi ikke kan slutte å snakke om er skape et mikroklima. Hvis du bor i et område der det blåser mye, eller hvis du trenger at temperaturen i hagen din skal være litt høyere, anbefales det sterkt å sette høye hekker, bartrær for eksempel, slik at du på denne måten oppnår målet ditt . I denne artikkelen har du mer informasjon.

Sti i en tropisk hage

Vi håper at du med disse tipsene kan få den tropiske hagen du alltid har drømt om.