Skip to content

Omsorg for abelia, hagenes parfyme

4 de februar de 2021

Det er den ideelle busken for små hager, men også for de som leter etter et vakkert anlegg med lite vedlikehold. De abelia omsorg de er ekstremt enkle og krever ikke stor kunnskap innen hagearbeid. Noen få krav som står i kontrast til en ideell dekorativ busk for å fylle ethvert rom med glede. En god grunn til at det er en favorittanlegg i mange parker og hager.

Hvis vi overholder de få bekymringene til abeliaen, kan vi nyte den i blomst i flere måneder. Et perfekt show for å lyse opp ikke bare netthinnen, men også luktesans. Fordi til skjønnheten i blomstene, i hvite eller rosa toner, er det lagt til en annen attraksjon: parfymen. EN delikat aroma veldig karakteristisk ideelt for å gi enda mer personlighet til ethvert rom, både i og utenfor hjemmet. Logisk dyrket innendørs, vil den ikke vise all sin vekst. Men allikevel vil det gi oss sin vakre tilstedeværelse i mer enn håndterbare dimensjoner.

Enten du er lidenskapelig opptatt av frodige grønnsaker eller langvarige blomster, er denne busken den for deg. Og, lagt til, er det nok å kjenne pleien til abeliaen til å bli håpløst forelsket i den.

7 NØKKELSTELL FOR ABELIA FOR BLOMSTER

Før du går i detalj i omsorgen for abelia, skader det ikke å vite det grundigere. En av dens mest verdsatte egenskaper er at det er en eviggrønn busk. Noe interessant, hvis vi vil nyte litt vegetasjon i vintermånedene. Lagt til, bladene er langstrakte og med en karakteristisk intens grønn. To gode attributter slik at vi, selv i kulde, kan ha litt farge i hagen vår.

Det er veldig vanlig å plante den enkeltvis eller til og med ved å danne en vegg av vegetasjon. En interessant funksjon, siden abelia vokser opp til tre meter høy men det utspiller seg med glede i bredden. Men ved å sette det praktiske aspektet til side, er det ingen tvil om at hovedattraksjonen til denne planten er dens blomstring. En i form av en bjelle som dukker opp om våren og følger oss langt ut på høsten. Et autentisk naturskue som, hvis vi tar vare på abeliaen med presisjon, kan vi nyte den uten avbrudd.

Abelia buskLær om abelia omsorg, og bli forelsket i en lite krevende plante. Oppdag dem i dybden her

La oss se hva som er de bekymringene som lar oss nyte blomstene i nesten et halvt år.

1. Plasseringen, viktig for veksten av abelia

Selv om det med andre planter er plass til halve tiltak, med abelia ikke. Slik at den kan vokse under forhold og blomstre med vanlig hastighet, krever det et sted i full sol. Hvis vi lever i et veldig varmt klima, kan vi gi det en halvskyggelig beliggenhet.

Men hvis lys er viktig, er det nesten et annet aspekt. Til tross for sin rustisitet er abelia en busk som tåler ikke vinden. Det er derfor det er viktig å plante den på et sted der den er skjermet fra den eller til og med nær en vegg som kan beskytte den.

2. Jorda, en av de viktigste abelia bryr seg

Selv om vi sa at det ikke er et krevende anlegg, er det en av abelia-bekymringene som vi ikke kan ignorere. Vi refererer til jorda den er plantet i, spesielt hvis vi har den i en gryte. Abelia krever en fruktbar jord, men med en prosentandel sand som letter drenering. Noe logisk, siden fuktighetsbehovet i underlaget er høyt i samme forhold som intoleransen til røttene mot vannpytter.

Abelia i blomst

Det er viktig å unngå kalkholdig eller kaket jord. Å ha en myk jord vil være nøkkelen for riktig utvikling av planten.

3. Temperatur, viktig for ditt velvære

Abelia er ikke en busk som har et problem med høye temperaturer. Det samme kan imidlertid ikke sies for vintertemperaturer. Toleransen mot kulde er lav, så vi kan aldri utsette den for intens kulde når den er ung.

Tingen endrer seg hvis vi har en abelia som allerede er visse år gammel, og som allerede har utviklet treaktige stengler. I så fall er toleransen mot kulde større, og den tåler opptil -10 grader temperatur.

4. Abonnenten, viktig for anlegget

En annen av abelia bryr seg som ikke kan bli villedet. Som vi sa tidligere, krever denne flerårige busken fruktbar jord. Så etterspørselen etter næringsstoffer er høy.

Compo GuanoEn organisk kompost som guano er perfekt for gjødsling av abelia. Lær mer om sammensetningen og verktøyene her

For å fremme både utvikling av planten og blomstringen, er det ideelle å påføre en organisk gjødsel i to veldig bestemte øyeblikk av året. Om våren, for å styrke planten og få den til å blomstre av helse. Og om høsten, en tid da du trenger å gi deg næring ordentlig før ankomsten av den intense kulden.

5. Vanning, vanlig om sommeren

En av de mest unike aspektene ved denne planten. Og det er at til tross for at hun er en elsker av det litt fuktige underlaget, støtter en viss tørke. Noe som kan gi oss en margin hvis vi blir overrasket over de høye temperaturene utenfor hjemmet, eller hvis vi glemmer å vanne.

Utover denne anekdoten er idealet det i varme måneder la oss ha et regelmessig og rikelig vanningsmønster. Igjen: la oss ikke forveksle vanning med vanning. Bare berør underlaget dypt for å se om det mister fuktighet før du vanner det igjen. I de kalde månedene vil vanning være nesten anekdotisk.

6. Beskjæring, bare det essensielle og hvert annet år

Hvis vi er nøye med å følge omsorgen for abeliaen, vil veksten av den være et skue. Og ikke så mye på toppen, men fremfor alt i bredden. For å forme og rense grenene, er det ideelle å fjerne de eldste hvert annet eller tredje år.

Siden det er en prydbuske med et godt volum, bør denne oppgaven gjøres uten hast. Hvis vi skynder oss, kan vi bryte den estetiske strukturen til planten og gjøre dens generelle utseende stygg. Og det er det, som vi har sett ved andre anledninger, farger og volumer er nøkkelen i landskapsarbeid. En god grunn til å planlegge hvilke grener vi skal kutte og fremfor alt hvor mange.

7. Plager, en mindre sak

På grunn av sin utrolige motstand vil ikke skadedyr være en av abelias bekymringer som holder oss våken. Bare i sjeldne tilfeller eller i svært svekkede planter, er bladlusen i stand til å påvirke det. Noe som er i vår makt å unngå, næring av planten under forhold fra begynnelsen av våren.

Og nå som du vet hvordan du skal ta vare på abelia, tør du å ha det blant plantene dine? Du vil nyte en iøynefallende og takknemlig busk som med liten oppmerksomhet vil se nydelig ut!