Skip to content

Omsorg for Mahonia aquifolium eller Oregon Grape

20 de juni de 2021

Dette er en plante som ikke er veldig kjent ennå. Det er en eviggrønn busk som kan pottes siden den bare vokser 1,5 meter. Den har en avrundet form, som gir den et veldig kompakt, veldig lite … men veldig elegant utseende.

De Mahonia aquifolium, som kalles vitenskapelig, i de kalde månedene får den en spektakulær lilla fargetone. Forresten, det kan leve i et bredt utvalg av klima. Vil du vite hvordan du skal ta vare på det? La oss gå dit.

Frukt av Mahonia aquifolium

De Mahonia aquifolium det er en eviggrønn busk hjemmehørende i det vestlige Nord-Amerika. Fruktene ser ut som druer, selv om de er blåaktig, og de er spiselige. Disse begynner å modnes sent på våren, så snart blomstene begynner å falme. Bladene er læraktige, mørkegrønne, med litt takkede kanter.

Og det beste er at det ikke krever spesiell forsiktighet å kunne leve, selv om det er sant at foretrekker litt kule klima, selv om dette ikke vil forhindre at det vokser i middelhavsklima, så lenge det er beskyttet mot direkte sol i disse områdene. Faktisk kan den vokse selv i full skygge.

Ungt Mahonia aquifolium

Hvis vi snakker om vanning, det må være hyppigspesielt om sommeren, der vi må forhindre at jorden tørker ut. Den kan brukes til å betale med hvilken som helst mineral- eller organisk gjødsel, du kan til og med betale en måned med en og den følgende måneden med en annen.

Forresten vokser de i alle slags jordsmonn, og det er ikke en enorm ting, så mye at tåler frost ned til -7 ° C. Så hva venter du på å ha en i hagen din? Hvis du vil se at det spirer, må du kjøpe frøene om høsten for å stratifisere dem i kjøleskapet og så dem i potter tre måneder senere.

Har du hørt om Mahonia aquifolium? Hva tror du?