Skip to content

Pære og tranebær smuldre med appelsinduftende geraniumblader

9 de april de 2021
  • Pærer kombinert med terte tyttebær gir en smakfull dessert. Klikk på en annen pix for å lese og lese bildetekster. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Ferske tyttebær og pærer i skiver kastes med friske urteblader før steking.
  • Sesongfrukt kombineres i en akkurat bakt pære og tyttebærsmuldring.

Ingredienser:

Serverer 8 til 10

Frukt:
4 faste, modne pærer, skrelt om ønskelig, kjernet og skåret i kvart på langs
1/2 sitron
2 kopper ferske eller frosne tyttebær
2/3 kopp pakket lysebrunt sukker
2 ss ubleket mel
Skal fra 1 oransje
15 til 20 oransje-duftende geraniumblader, valgfritt
Nytrevet muskat

Crumble Topping:
1/2 kopp ubleket mel
1/4 kopp hel hvetemel
1/4 ts salt
8 ss usaltet smør, kaldt, kuttet i biter
1 kopp brunt sukker, ikke pakket
1 kopp havre
2/3 kopp grovhakkede valnøtter eller pekannøtter

Pærer og tyttebær er en favoritt høstkombinasjon; begge er deilig når de komplimenteres av smaken av appelsin. Jeg liker å bruke mine friske urter for å tilsette duft og smak til sesongens desserter. Hvis du ikke har oransje geraniumblader, vil oransje mynte fungere bra. Rosmarin eller salvieblader kan også brukes – jeg vil bruke ca 8 til 10 rosmarinkvister ca. 1-1 / 2 inches lange og fjerne dem før servering eller ca 12 til 15 hele salvieblader.

Forvarm ovnen til 375 grader F. Smør en 2-liters ovnfast form.

Ta kvartpærene og skjær dem på tvers i skiver og legg dem i en bolle; klem sitronen over pærene, og kast dem med tyttebærene. Tilsett brunt sukker, mel, zest og hele duftende geraniumblader og kast godt. Overfør fruktblandingen til den tilberedte retten, og støv toppen med nykurt muskat.

I en bolle kombinerer du mel og salt og kaster for å blande. Skjær smøret i melet med en konditor eller to kniver. Tilsett brunt sukker, havre og valnøtter og kast godt. Spred smuldringstoppen over frukten i pannen. Stek i en forvarmet ovn i 30 til 35 minutter, til smuldret er gyldenbrunt og pærene er møre når de sitter fast med tuppen av en kniv. Avkjøl på et rist i minst 15 minutter før servering. Serveres varm, varm eller ved romtemperatur. Du kan fjerne urtebladene om ønskelig. Jeg lar dem vanligvis være i desserten, men ikke spiser dem. bare advare gjestene dine hvis du gjør det.