Skip to content

Pathway Lighting – sikkerhet for gangveier, dekk og aksentfunksjoner

7 de februar de 2021

Legg til belysning og sikkerhet i Stone Walkways, Decks og Accent Features

Da vi bygde hjemmet, trodde vi at vi hadde dekket alle detaljer – fra boliglånsrenten til belysningen. Det vi glemte var stelysning.

Etter å ha stengt hjemmet vårt og ferdig med å flytte alt inn, satte vi opp for vår første natt. Å se utenfor alt vi kunne se var en lang mørk innkjørsel og innså at vi ikke tok hensyn til noen utendørs hagebelysning for å belyse området.

Ingen stier eller gangbrolys, lysarmaturer, malibulamper eller pærer med lav spenning – ingenting.

Landskapssti belysning for ekstra sikkerhet

Min kone og jeg bemerket raskt at det var veldig utrygt å ikke ha noe landskapsbelysning som fører opp stien eller gangveien til huset vårt.

Vi bestemte oss for å være kreative og belyse gangveien vår med utendørs solhage belysning i stedet for å bruke lavspente belysningssett. Utendørs hagelys ser svakere ut og har en nesten gylden glød.

Vi satte en liten dam utstyrt med en liten gigantisk pumpe og satte noen utendørs sollys med kobberblikk til dem rundt dammen.

Deretter plantet vi flere Liriope muscari som en grense, noen få små busker sammen med noen ettårige blomster for hele området, og satte flere lys i hagen / stien slik at lysene ble mykt opplyst av plantene.

Solbelysning – ikke nok lys

Vi oppdaget raskt at solhage lys ikke var et godt valg for oss å faktisk lyse opp gangveien vår i alle områder. Vi bestemte oss for å gå lavspenningsbelysningsruten i stedet.

Da vi samlet opp behovet for utendørsbelysning, var det totalt 67 lys og med et tall som var høyt, ville den månedlige strømregningen løpe høyt – selv med lavspent landskap.

Vi kompromitterte – vi fokuserte på belysning nær gangveien først. Disse måtte være lysere, så vi gikk i lavspent belysning i dette området. Solveislysene og gangbanelysene ble brukt lenger borte fra huset.

Den opprinnelige kostnaden for utendørs hagesollys var rimelig. Prisforskjellen mellom sollys og elektriske utendørs hagelys var overraskende minimal.

Vi brukte noen få elektriske lys på baksiden av hagen. Dette la til sikkerhet. De soldrevne lysene var en perfekt aksent til hagen. Sollys utendørs hagebelysning kom godt med hvis strømmen gikk ut eller hvis vi glemte å slå på de elektriske hagelysene.

Vi var begge fornøyd med at vi med litt tid og hardt arbeid kunne lage vår egen originale gangvei med noen få planter, noen statuer og noen flotte utendørs sti hage belysning.