Skip to content

Patio Pepper Roundup for 2015

9 de april de 2021
  • Sammensetningen av paprika som vokste godt i containerhagen min inkluderte (med klokken øverst til venstre) Jalapeno, Anaheim, Cayennetta (fortsatt grønn), Dragon Cayenne, Pretty N Sweet, NuMex Easter, Fish and Habenero (midt). Torpey
  • Det er lett å se hvordan Flaming Flare fikk navnet sitt. Denne Fresno-pepper er en spiselig vinner fra All-America Seletions fra 2015. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey

Pepperhøsten har endelig startet i hagen min. Tidlig på sesongen var utfordringen å dyrke sunne planter, og nå er utfordringen å holde tritt med de modne fruktene.

Paprikaene jeg plantet i beholdere er alltid en fin balanse mellom gamle favoritter og enten nye for meg-varianter eller helt nye introduksjoner.

Gamle favoritter inkluderer Jalapeno, Anaheim, Dragon Cayenne og Cayennetta. Jeg dyrker disse hver sesong fordi hver pepper har en spesifikk bruk på kjøkkenet, fra å bruke dem fersk til steking, sylting, tørking eller frysing.

Noen av disse nye paprikaene vil helt sikkert bli gamle favoritter etter denne sesongen:

Ganske N søt er en spiselig vinner fra 2015 av All-America Selections (AAS). Disse små paprika modnes på omtrent to måneder og blir fra grønn til oransje til modenrød. De har en søt smak med et snev av varme. Foruten å produsere gode avlinger av paprika, fungerer plantene også som prydplanter.

NuMex påske var en AAS-vinner i 2014 i kategorien sengetøy. Denne prydkulturen ble utviklet ved Chile Pepper Institute i Las Cruces, NM. Planten får navnet sitt fra fargen på paprikaene som skifter fra lavendel til oransje. Jeg startet disse fra frø levert av AAS, og de tok mye lenger tid enn jeg trodde å sette frukt. Men når de tok av, la de til mye farge og interesse i hagen. Disse små paprikaene er spiselige, men ganske varme.

Habenero paprika var de hotteste paprikaene jeg plantet denne sesongen. Jeg dyrket bare en plante som produserte en god mengde appelsin paprika som jeg brukte fersk til å lage flere partier med stekt chili salsa. Varmen ble temperert ved å blande de stekte habeneroene med hakkede friske tomater, hvitløk, løk, koriander og rikelig med bare presset limesaft.

Av alle paprikaene jeg plantet, er Fisk paprika var de mest interessante. De brogede bladene og stripete fruktene ble til en attraktiv plante. Å se paprikaene endre farge fra grønt til rødt til brunt, tilført gleden. For hver fargeendring endret paprikaen seg også i smak.

Flammende bluss er en annen 2015 AAS spiselig vinner. Jeg vil rangere denne nye typen Fresno-pepper som en keeper. Anlegget vokste vakre 6-tommers paprika som modnet til en brannbil rød. Den fargen virker passende fordi disse paprikaene pakker rikelig med varme.

Vokste du noen ny-til-deg-paprika denne sesongen? Hva anbefaler du at jeg planter neste år for å gi mat til min pepper-lidenskap?