Skip to content

Peggys hage i Washington State

9 de april de 2021

Den øvre, uformelle delen av eiendommen med frukttrær, Douggran og Euphorbia amygdaloides var. robbiae. Hemerocallis «Lady Lucille» deler en seng med lilla og oransje tema med campanulas, hardføre pelargoner og salvier.God mandag, GPODere! Dagens bilder er fra Peggy Fox. Hun sier, “Her er noen bilder fra denne forrige uken i hagen vår. Vi er på en nordvendt høyde i Gig Harbor, Washington.

Inngangshagen og trinnene. Til venstre blander David Austin seg «Evelyn» og «Collette» med andre hyttefavoritter, inkludert matrem, veronica og floks. Busker, hellebores og hostas er plantet med japansk skoggress «All Gold» når det kaskader nedover steinblokkene i den skyggefulle skråningen motsatt.Vi gjorde en omfattende omlegging av eiendommen i 2001-2003, og brakte inn store steinplater for å danne stier og steiner for å inneholde skråningen på nordsiden av huset, og mykere avrundede steinblokker på sør og lettere flatere side. Bergarbeidet ble utført av to forskjellige landskapsarkitekter, som hver spesialiserte seg på sin spesielle type stein.

En hage med skogskygge inkluderer høstbregner, Impatiens omeiana, Brunnera «Jack Frost» og Podophyllum pleianthum.Jeg trodde aldri jeg skulle ha et steinverk etter å ha sett moren min slite seg opp og ned gjennom årene, men her er vi i en skråning med en steinstein – det har vært en ganske utfordring for meg da jeg har lært hva som fungerer og hva som virkelig ikke! ”

Nordsiden av huset er ganske skyggefull, så jeg liker å bruke koraller og dype appelsiner for å varme det opp visuelt. Helt nydelig, Peggy! Vi må se MYE mer !!

Det laveste plenområdet – stien fortsetter ned til vannet til venstre, eller opp trappene til høyre til hovednivå.—– Fortsett å sende inn bilder av hagen din, alle sammen! Uten deg ville ikke GPOD eksistert! Bli med på moroa og la oss alle se hva du gjør i hagen din i år .—–

Ser motsatt retning mot en sti opp bakken og et stille lilla og blå hjørne.En skyggefull sti foret med Rhododendron impeditum og bambus.Her er stien fra den nedre plenen og ned til bålområdet, mye damemantel som stier og mange spireaer, pelargoner og andre ting fylt over den.Jeg tok en leksjon fra en lokal kvinne og laget denne betongstøpingen av et Gunnera-blad fra en plante som pleide å bo i denne delen av hagen – veldig morsomt prosjekt!Scabiosa, Veronica “Royal Candles”, Golden Oregano, Phlomis og Geraniums in rockery.Gryter med sjøtorn, «Wildcat» anagalis og en havfrue på strandnivå, hebe (jeg tror det er «Blue Mist») og trapper til brannkammeret ovenfor.