Skip to content

Pennyroyal, en urt fra hagen

21 de juni de 2021

Innfødt til Australia og Afrika, pennyroyal er en medisinsk urt Det har blitt brukt i århundrer, hovedsakelig for å behandle fordøyelsesproblemer, selv om bladene også ble brent for å drive bort mygg.

Det har gått lang tid siden, men kvalitetene er fortsatt allment anerkjent, og det er derfor denne planten er blant hovedingrediensene i mange medisinske og estetiske produkter.

Peppermynte-slektning

Pennyroyal

Få vet det pennyroyal tilhører Labiadas, det vil si til den samme familien av mynter. Det er derfor det vitenskapelige navnet er Mentha pulegium L. og det er en flerårig og sterkt tilpasningsdyktig plante som overlever i nesten alle forhold og støtter alle typer jordsmonn, også de med dårlig drenering.

Å ha pennyroyal hjemme er veldig enkelt, da du bare trenger å ha litt minimal pleie. Siden den tilpasser seg alle typer terreng, kan du dyrke den hvor som helst du finner, selv i potter, hvor den vil vokse uten ulempe. Det som er viktig er å tilby regelmessig og hyppig vanning, spesielt i løpet av den varmeste tiden av året.

Planten tilpasser seg også til alle typer klima og er ikke krevende når det gjelder sol. Høsting skjer gjennom hele året og etter hvert som planten må brukes. I blomstene er den største mengden essensiell olje konsentrert, så de er de viktigste på høstingstidspunktet.

applikasjoner

Pennyroyal gress

Når pennyroyal er samlet, er det flere bruksområder. Det enkleste er å nyte det i infusjoner, selv om du også kan lage en velsmakende gazpacho. Blant de medisinske fordelene er å forbedre fordøyelsesprosessene og fremme utskillelsen av mage- og tarmsaft. Det er et flott antiseptisk middel og krampeløsende middel og hjelper igjen med å lindre galleblæren.