Skip to content

Piper nigrum

4 de juni de 2021

Over hele verden regnes pepper som dronningen av krydder. Det er mange forskjellige arter av pepper, avhengig av opprinnelse og type dyrking. I dag skal vi snakke om Piper nigrum. Denne planten tilhører familien Piperaceae og dyrkes for fruktene som gir et spesielt krydder kjent over hele verden som pepper. Denne slekten har omtrent 700 arter, selv om bare noen brukes til å få pepper. Det er en plante hjemmehørende i det sørvestlige India og finnes i områder med et tropisk klima og spontant i Kina.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskaper, egenskaper og dyrking av Piper nigrum.

Hovedtrekkene

piper nigrum

Det er en type halvkrypende flerårig plante med et voldelig lager. Det er vanligvis en plante som måler omtrent Omtrent 4-5 høye og har avrundede grener. Det som skiller seg ut ved grenene er at de er smartere og har noen ganske brede knuter. Bladene er ovale og lansettformede. Fargen er dypgrønn og de er ikke veldig brede. Dette er veldig skarpe blader som har et tykt lag med lo på undersiden. Bladene, selv om de er skarpe, har en langstrakt form. Den gjennomsnittlige størrelsen på bladene er mellom 5-18 centimeter lang og 2-12 centimeter bred. Petiole er 1-4 centimeter lang.

Når det gjelder blomstene, er de av hermafrodittypen. De har to støvdragere og en onicular eggstokk. Denne typen eggstokker har hovedkarakteristikken ved å kunne produsere et enkelt egg. Dette betyr at blomstene bare kan utvikle et enkelt frø. Blomstene skiller seg ut for å være av liten størrelse, men med en veldig vakker hvit farge og parfymerte. De har ikke petiole, men er samlet i blomsterstander av pigger 5 til 20 centimeter lange.

Fruktene av denne planten er små bær av veldig liten størrelse og har ikke petiole. De inneholder bare et frø som i utgangspunktet er grønt, selv om det blir gult og deretter rødt under modning. Når de når modenhet og blir tørre, har de variable dimensjoner fra 0,3-0,6 centimeter i diameter. Avhengig av fruktenes modenhet når de høstes og typen preparat, kan vi ha mange varianter av pepper.

Varianter av Piper nigrum

Vi skal gjøre en gjennomgang av de viktigste variantene av pepper som finnes.

Svart pepper

Den første er sort pepper. Det er en klassiker og skyldes at fruktene samles når de er grønne. Når disse grønne eller til og med gule fruktene blir tørket i solen, går det ca 7 dager, og de får den svarte fargen og dette rynkete utseendet. Det handler om mangfoldet av Piper nigrum at mer klør. I tillegg er det nødvendig å plassere fruktene i passende tørketromler i tilstrekkelig tid for riktig tørking. Hvis du legger den i høstmaskiner, tar det bare noen få timer før denne frukten får sin svarte farge og krydret egenskaper. Imidlertid, hvis de får tørke i solen naturlig, vil de ta et gjennomsnitt på en uke for å oppnå dette utseendet.

hvit pepper

Den nest mest kjente varianten av Piper nigrum det er hvit pepper. For å få denne typen pepper, må du plukke bærene når de er modne. De må bli dynket i vann i minst en uke. Etter denne perioden kan de ytre delene av perikarpen på frukten parkeres og gnides av mye lettere. Resten blir tørket i solen i noen dager, og blir det klassiske hvite kornet vi kjenner.

Forskjellen den har fra sort pepper er at skallet selges som skall i pulverform og Den har en mørk brun farge med en veldig skarp lukt og smak. Det skiller seg også ut ved at den har en lukt som er større enn sort pepper med en mer skarp smak. Det selges vanligvis med navnet hvit pepper eller ødelagt pepper.

Grønn og rød pepper

Denne varianten av Piper nigrum den oppnås ved å trekke seg ut fra den grønne frukten. Den får tørke raskt slik at den kan konserveres i saltlake eller eddik. Det skal også males godt. Søte funksjoner mindre krydret er enn sort pepper, men mye mer aromatisk.

Rød pepper samles når fruktene er veldig modne. Imidlertid er denne typen pepper mye mindre utbredt.

Dyrking av Piper nigrum

pepperplante

Siden det er en rustikk plante, trenger den ikke stor forsiktighet for å kunne vokse og bære frukt riktig. Bare ta noen aspekter i betraktning. Først av alt er været og beliggenhet. Det er en plante som gjør det bra i tropisk klima. De finnes vanligvis i høyder under 1000 meter over havet. De fleste arter trenger mye varme. Mer eller mindre forstås de i temperaturer mellom 25-30 grader. De trenger mye lys og høy luftfuktighet med god ventilasjon. Og dermed, det er interessant å garantere en relativ fuktighet på mellom 60-90%. For at den årlige nedbøren i klimaet der vi bor skal kunne utvikle seg riktig, må den være rundt 1500-2500 mm.

En av ulempene med denne planten er at den ikke tåler lange perioder med tørke godt. De kan vokse godt i alluvial jord, fruktbar og rik på organisk materiale. Karakteristikken som jorden må ha er at de har god drenering. Dette er fordi planten ikke tåler sølepytter siden de er årsaken til roten av røttene. Unngå også tunge leirejord. Jordens pH bør være rundt 5,5-6,5 verdier, slik at de er litt sure.

For å multiplisere Piper nigrum, den mest brukte teknikken er gjennom stiklinger. Den kan også forplantes med frø, men den brukes ikke til kommersielle formål på grunn av den langsomme veksten. Det varer vanligvis mellom 15-20 år og gir årlige avlinger. Hvert år kan det gi mellom 6 og 8 innhøstinger.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Piper nigrum.