Skip to content

Planter du ønsker deg hadde

10 de april de 2021

Chuck Gleaves har en kreativ hage full av fascinerende planter, og delte vennlig noen av favorittene sine. De fleste av disse er fra hans nordlige sentrale Ohio-hage, men han inkluderte også noen interessante planter han har sett andre steder i verden. Jeg vet ikke om deg, men jeg legger til dem alle på planteønskelisten min til våren.

Dette er Jeffersonia dubia (tvillingblad, soner 5 – 7). Bildet er ikke typisk, da de andre prøvene mine ikke har så utrolig farger, men jeg viser dette bildet hver sjanse jeg får, det er så vakkert.
Triosteum himalayanum (feverwort,, Zones 4-8) Denne er ikke fra hagen min, men jeg vil gjerne ha noen i hendene. Den vokste i skyggen på Hermannshof i Weinheim, Tyskland.
Actaea japonica (japansk bugbane, soner 5 – 8) gjør det veldig bra under denne sukkerlønnen og sprer seg forsiktig for å gi et godt bunndekke. Blomstene er senere enn vår innfødte og er mer stående. Bildet er tatt 1. september i det sentrale Ohio.
Den andre kan appellere til deg som gladiolus-fan. Det er en interessant kombinasjon av gladioler, Hemerocallis (daylily), Kniphofia (redhot poker) og andre på Hermannshof i Weinheim, Tyskland.
Dette bildet er underlig: Arisaema ringens (kobra lilje, soner 6-9) når det kommer ut av jorden i hagen min i Ohio. Jeg elsker det, kanskje andre ikke ville det.

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder med høy oppløsning på e-post (det er ikke nødvendig å redusere størrelsen på bildene før du sender dem – rett og slett pek, skyte og sende bildene på vår måte) og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Å sende bilder i separate e-post til GPOD-e-postboksen er helt greit.

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening on Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

138138