Skip to content

Planter for vertikale hager

21 de juni de 2021

Vertikale hager er rause når det gjelder å gi skjønnhet. De er stadig mer til stede i byer, og forvandler bylandskapet takket være den høye visuelle effekten de gir med sine grønne toner.

Det er spesifikke planter for vertikale hager som er valgt av forskjellige grunner, fra muligheten til å generere kontraster til farger og behov og pleie. Som med et lerret krever en vertikal hage å arbeide med teksturer, morfologi og farger for hver art for å komponere et særegent design.

Det er planter for vertikale hager som er veldig populære, brukes til å unngå ensartethet og visuell kjedsomhet. I dag møter vi tre arter som du kan ta hensyn til.

Nephrolepis exaltata

Er han klassisk sverdbregne, en ganske vanlig art forresten, men ikke mindre vakker for det. Den intense og levende grønne fargen forsterkes av det store volumet av planten, som har store langstrakte og takkede blader.

Denne bregnen er innfødt i tropiske og subtropiske områder, selv om den har god tilpasningsevne. Det er en flerårig plante som også kan vokse innendørs, så den er perfekt for innendørs vertikale hager.

Plectranthus Forsteri Marginatus

Plectranthus Forsteri Marginatus

Svært forskjellig fra den forrige, skiller denne planten seg ut med sine avrundede blader, grønne i midten og hvite kanter. De Plectranthus Forsteri Marginatus Den tilhører Labiadas-familien og er en krypende og klatrende plante.

Det er en plante som er mye brukt til dekorative formål, da bladene er veldig særegne og gir unikhet. Den vokser innendørs og utendørs, selv om den ikke motstår frost.

Calathea Makoyana

Calathea Makoyana

Det er en annen plante som hjelper når det gjelder å generere differensierte områder på veggene, da den skiller seg ut for sine ovale blader som kombinerer et bestemt mønster.

Det er en av favorittplantene til landskapsarkitekter, som setter pris på mulighetene til dette anlegget rundt design. De Calathea gir en unik tilstedeværelse og er ideell å kombinere med planter med en jevn grønn farge.

Innfødt til de tropiske og fuktige jungelene i Sør-Amerika, dyrkes det vanligvis som et husplante.