Skip to content

Planter som er enkle å ta vare på

27 de juni de 2021

For å ta vare på plantene i hagen vår, balkong, terrasse eller interiør, er det viktig at vi har mye tålmodighet og tid til å vie dem. Det hyppigste problemet er at, generelt, mange av oss ikke har nok tid, vi kan ikke vie oss til plantene på en adekvat måte for å være oppmerksomme på deres utvikling og pleie. Hvis du er en av disse menneskene, ikke bekymre deg, det er noen planter som er lettere å ta vare på enn andre, som ikke krever mye vedlikehold og som motstår lave og høye temperaturer veldig bra.

Det viktigste er at du prøver å holde alle plantene dine i potter, siden de vil kreve mindre innsats, blir plantene mindre skadet hvis de oppbevares i løpet av de første leveårene i denne typen egnede beholdere. I dag foreslår vi noen plantetyper som er mindre krevende og mye lettere å ta vare på, slik at du kan ha en vakker, velblomstret hage, både i og utenfor hjemmet ditt.

Et av de beste alternativene for de som ikke har nok tid til å opprettholde en hage, er aromatiske planter, for eksempel lavendel og rosmarin, som kan dyrkes både i potter og i underlaget. På samme måte kan du velge å dyrke hjemmets glede, en plante som, selv om den trenger å holde seg i solen i bestemte timer, også kan forbli i skyggen i lange perioder.

Et annet alternativ du har er geranium, en av de mest motstandsdyktige plantene som gir mye farge til hagen din. Det er viktig at du husker at du skal vanne den minst hver tredje eller femte dag, avhengig av fuktigheten i jorden. Husk at å ha den plantet i en gryte, må du bytte jord hvert annet år.

På den annen side kan du også velge å ha en azalea, som må plasseres et sted der den ikke mottar direkte solstråler slik at bladene ikke brenner. På samme måte skal bladene ikke bli våte og jorden må alltid være fuktig. Hvis du vil tusenfrydeneDe kan også være et godt alternativ, siden de er veldig motstandsdyktige mot regn og hagl.