Skip to content

Planting av lotuser i potter

23 de juni de 2021

De lotus, hvis vitenskapelige navn er Nelumbo nucifera, er en vannplante med blomster av ekstraordinær skjønnhet. Og bare det faktum at de kan oppbevares i potter (bøtter, dammer, …) øker bare ornamentaliteten til denne planten, tror du ikke?

Hvis du vil vite det hvordan du kan spire og senere ha lotus i hagen din, Fortsett å lese.

Hvordan kan jeg spire frøene?

Lotus

Lotusfrø er ovale, ca 1 cm lange, mørkebrune. For å oppnå en høyere prosentandel spiring (og samtidig, slik at de spiser raskere), er det som gjøres slip dem litt med sandpapir. Så snart du ser at den skifter farge (til litt lysere brun), stopp.

Deretter, De kan legges i et glass, tupperware, tallerken, … med vann. Dybden er likegyldig, siden så snart de spiser, vil de overføres til en større pott. Hvis frøet er friskt, og hvis det er om våren eller sommeren, vil vi se at de første bladene begynner å dukke opp etter 7-14 dager.

Klargjøring av materialet

Nå som vi har spiret lotusene våre, kan vi gå videre til neste trinn. For dette trenger vi:

  • Gryte hvor vi vil ha vår lotus. Jeg valgte en landbruksbøtte, den er billig og laget av et materiale som lettere kan bores hull (vi vil snart se hva vi vil ha hull til). Men i virkeligheten vil alt gjøre. Jo bredere det er, jo flere blader vil produseres av planten.
  • Saks med et mer eller mindre fint punkt, for å lage hull i potten.
  • Søle. Hvorfor gjørme og ikke hagesubstrat? Underlaget blandes lett med vannet, mens gjørmen holder seg inne i bøtta.
  • Vann

Steg for steg

1.- Lag hull. Hvis vi skal ha lotusen vår ute hele året, vil det være tilrådelig å lage noen hull i bøtta for å forhindre at vannet renner ut når det regner.

Hull

to.- Fyll halvveis med skitt / gjørme.

Land

3.- Fyll med vann, og vi introduserer lotusen vår inni (det er mer tilrådelig å legge lotus i hver gryte). Vi må plante det spirede frøet og dekke frøet med jord.

Vann

4.- VALGFRI: Hvis du har hunder som liker å gjøre noe ondt rundt hagen, kan du sette et rutenett eller et hønehus som beskytter bøtta. Du kan dra nytte av hullene for å holde nettet eller gitteret med ledning.

Rack

I løpet av mer eller mindre 15-20 dager kan du gjødsle litt (veldig lite) med flytende gjødsel.

Etter veldig kort tid vil vi se hvordan bladene dukker opp på vannet. Og senere, hvis potten ikke er for liten, vil blomstre. Og husk at hvis du ikke bare liker gryten du har valgt, kan du alltid gi den ditt personlige preg ved å male den med spraymaling (selges i jernvareforretninger).