Skip to content

Potte hvitløk

12 de juni de 2021

«Dagen som går i januar, hvitløk som mister ajeroen». desember Y januar, med de kaldeste temperaturene, er dette de beste månedene for anlegg hvitløk. Selv om det i potter er mulig å plante dem hele året, så snart et varmere klima dukker opp i februar, kommer hvitløk som mister ajeroen, så at vår såing begynner å miste muligheter.

Imidlertid vil hvitløk trenge de varme temperaturene for å danne sin pære, så dette er vårt siste øyeblikk plante potte hvitløk, eller på et vekstbord, frukthage eller hage. Hva trenger vi?

Hvis vi planter inn blomsterpotte, trenger vi i det minste en beholder på 3 liter og 10 cm. diameter. Hvitløksroten er ikke dyp, så i en planter eller en vokse bord, kan det ha en veldig tilstrekkelig plass, så lenge vi respekterer en avstand på 10 cm. mellom plante og plante.

Hvitløk er liksom direkte såingDet trenger ikke en tidligere spiring i såbedet. Den samme fedd hvitløk tjener oss som et frø. For å så det, vil vi kjøpe et løk av hvitløk og velge tennene med best form, størrelse og utseende. Vi vil kaste dem som har vokst i grupper (2 eller 3 tenner sammen) eller de som mister huden når de skilles.

Vi vil begrave hver tann med den spiss ende opp, plante dem ca 5 cm. Av overflaten. På dyrkningsbordet, hvis vi planter mer enn en, vil vi legge igjen en avstand på 10 cm. mellom dem, og vi vil plante dem på rad. Vi vil vanne etter planting.

Nettopp, den irrigasjon hvitløk er en av nøklene til suksessen. Vi så alle dets særegenheter i et tidligere innlegg, som jeg legger igjen i denne lenken.

Vi må huske på at hvitløk har en viss ventetid, det vil si at nyhøstet hvitløk kan ta en viss tid før spire. Et fult hode vil komme ut av hvert hvitløksfedd. Vi vil samle inn våre innhøsting 6 eller 8 måneder etter såing, 15 eller 20 dager etter siste vanning, slik at hvitløken kan tørke.

Som vi så i tabellen vår over avlingsforeninger, er hvitløk det kompatibel med salat, gulrot og endiv, ikke veldig kompatibel med kål og erter og uforenlig med arten av samme familie, liliaceae, som løk, purre og asparges.

Mer informasjon – Avlingsassosiasjoner, Dyrking og vanning av hvitløk