Skip to content

Pottebønner

13 de juni de 2021

Det er øyeblikket til bredbønner. Før frosten kommer, må vi få dem til å spire. Så, å plante. Som indikert er oktoberavlingskalenderen mellom september og november den mest passende tiden, men avhengig av det geografiske området kan den utvides litt mer, så lenge det ikke er noen iskrem. Når den er spiret, tåler den kulde veldig bra.

Bønnen er typisk høst avlingDe er veldig produktive og krever ikke spesiell forsiktighet. Unikt, som erter, krever det en minimum pottestørrelse ca 30 cm i diameter og 25 i dybde. Om våren vil den overraske oss med sine mange bøtter fulle av rike bønner, som gir kroppen vår mineraler som magnesium, jern og kalsium, og vitamin B og C.

Bredbønnen er en belgfrukter som er hjemmehørende i Midtøsten og som snart spredte seg i Middelhavsområdet. Det er en av de viktigste matvarene om våren i alle landbrukskulturer. I Spania er det en rotfestet avling siden forhistorisk tid.

Brede bønnesorter er klassifisert etter lengden på syklusen og størrelsen på planten. Å dyrke i urbane hage Kort syklus og langsommere voksende varianter anbefales.

Før såing, trenger frøene å bli dyppet i en dag, slik at spiring når det er sådd, blir lettere. Frøene blir sådd direkte i en 50 x 50 cm planteramme. Spiring vil skje 10 dager etter såing. Frøene trenger en temperatur under 20 grader for å spire.

Røttene er dype, så vi trenger potter med en viss høyde, minst 25 cm, bedre hvis de er større.

Med respekt for irrigasjon, Det trenger kontinuerlig, men kort vanning, det er viktig å ha jorden våt, men uten overdreven

Deres skadedyr De viktigste er sort bladlus og thrips. Og sykdommene som rammer dem mest, mugg og brotitt.

De innhøsting Det vil bli gjort 3-4 måneder etter såing, og de skal ikke være i belgene lenge, da de stivner og mister smaken.

Deres avlingsforeninger gunstige er salat, selleri og poteter. Og tvert imot, det blir skadet av andre belgfrukter (bønner, erter …), løk, purre og hvitløk.

Kilde: seedhuertayjardin

Mer informasjon: Oktoberavlingskalender