Skip to content

Pottesalatsalat: vintersalat

23 de juni de 2021

Kanoner (Valerianella locusta). Det er kjent som vintersalat. Og det er en fantastisk avling for denne sesongen, veldig enkel og veldig takknemlig. Lammesalaten er også deilig i salater. Nå som det er lite aktivitet i blomsterpotte, kan vi dyrke denne urten og andre aromatiske urter, samt dra nytte av den for å lære mer om spirene.

Du kan vokse den inn blomsterpotte, på planter eller i vokse bord. Den har en liten rot. Du trenger en 10 cm gryte. i diameter (eller en avstand mellom avlingene på 10 cm) og krever ikke veiledning.

Kultur

Jeg vet såing direkte i potten, og det er praktisk å suge frøet 48 timer før såing.

Vil spire om 8-10 dager, og du kan starte innhøsting i løpet av noen uker, trimmes alltid de ytre bladene, som raskt vokser tilbake og gir gode høstinger. Det bør konsumeres kort tid etter høsting, og det er derfor det er ideelt for vår blomsterpotte. Det er en årlig plante som finnes naturlig i kalde områder i Europa.

Hans innhøsting den varer til våren, med ankomsten av varmere temperaturer, planten blomstrer og er ikke lenger egnet for forbruk.

De liker ikke varmen eller mangelen på vann. Det er praktisk a irrigasjon vanlig, som opprettholder fuktigheten i underlaget.

Angående dyrkingsforeningerSiden det er en plante med en liten rot og en kort syklus, kan den dyrkes mellom rommene på andre planter med en lengre syklus som purre, kålrot, gulrot eller kål.

Eiendommer

Det er en kilde til betakaroten, vitamin C og folsyre. Den har vanndrivende, rensende og avførende egenskaper.

Kilde

Den er innfødt i Europa, hvor den ville sorten, med en sterkere smak, vokser naturlig i kalde områder. Det har blitt fortært i århundrer. Den begynte å bli dyrket som vintersalat til bruken gikk ned i det 18. og 19. århundre på grunn av utseendet på kaldt tilpassede salatvarianter. Navnet refererer til dyrking i klostre.

Mer informasjon: Aromatisk om høsten, Frøspirer