Skip to content

Programmer for hagedesign

19 de juni de 2021

Når du designer en hage, er det å lage en viskelær. Det er det viktigste trinnet, siden vi når det er gjort, vil være i stand til å vite hvor mange planter vi skal sette og på hvilke steder, møblering, … kort sagt, vi skal ha en oversikt over hvordan fremtiden vår hagen kan se ut.

Dette utkastet kan lages som tidligere med papir og penn, men i dag har vi flere programmer for hagedesign som kan lastes ned til datamaskinen vår. Vil du vite hvilke er de? I denne spesialen forteller vi deg de mest interessante.

Maling

Maling

Malingen (eller gpaint hvis du bruker GNU / Linux, eller Paintbrush hvis du bruker MAC) er Gratis klassisk Windows 2D tegningsprogram. Det er veldig intuitivt å bruke. Avhengig av versjon og operativsystem, kan du finne programmenyene i øverste linje, og verktøyene i venstre linje, eller begge øverst.

Og hva skal dette programmet gjøre for oss? Spesielt for å lage planer, og grunnleggende utkast av design, takket være de firkantede verktøyene, som vi for eksempel kan representere bassenget med, og sirkle for trærne for eksempel.

Sketch Up og Sketch Up Pro

Skiss opp

Sketch Up og Sketch Up Pro-programmene er litt mer kompliserte enn den forrige, men de er også mer komplette. Med dem kan du lage spektakulære 3D-design, både av huset ditt og, selvfølgelig, av hagen din, uavhengig av opplevelsen du har innen dette feltet, siden De inkluderer ferdige modeller fra andre brukere, eller hvis du foretrekker det, kan du lage en fra bunnen av.

Programvaren Sketch Up Garden Design tillater geolokalisering med Google Maps og Google Earth, og har også videoopplæring, online hjelp, mange teksturer og 3D-effekter… Hva mer kan du ønske deg? Den eneste «feilen» er at selv om prøveversjonen er gratis, har den ikke så mange funksjoner som den betalte versjonen.

Er for Windows og Mac. Sketch Up er gratis, mens Sketch Up Pro betales, kan det koste over 600 euro.

Hagepuslespill

Hagepuslespill

Garden Puzzle-programmet er litt annerledes enn det vi har sett så langt. I stedet for å bruke en ferdig modell, eller å måtte lage en selv, er det du tar utgangspunkt i et fotografi av hagen, og dermed får en mer eller mindre omtrentlig plan med elementene som vi har tatt med. Men også, du kan definere vær og jordforhold eller til og med se hvordan det vil se ut avhengig av årstid.

Et annet høydepunkt er at du kan jobbe online, eller laste det ned til datamaskinen (Windows). Du har også en betalt versjon (17 euro).

Ashampoo 3D CAD Architecture 5

En sjampo 3D CAD

Ashampoo 3D CAD Architecture 5-programmet er designet slik at alle mennesker, enten de er eksperter på design eller ikke, kan skape virkelige underverker. Takk til ham, vi vil ha en virtuell »koffert» med alle nødvendige verktøy for å lage utkastet vårt, som vi kan gjøre både i 2D og 3D.

Det har også opplæringsprogrammer som vil hjelpe oss med å forstå programmet bedre, og alt til en rimelig pris på … 0 euro. Ja, ja, faktisk. Du kan ha alt dette uten å betale noe. Det eneste problemet er at det bare er tilgjengelig for Windows.

Min hage

Min hage

My Garden er et online hagesignverktøy og vanningsplanlegger som ble opprettet av GARDENA-selskapet. Det er veldig nyttig når du vil lage et generelt utkast til vårt fremtidige grønne paradis, og veldig enkelt å bruke: du må bare angi dimensjonene på landet, og deretter legge til huset, garasjen og / eller stiene. Med disse dataene, selve programmet vil vise oss en liste over anbefalte produkter for installasjon av vanningsanlegget tilpasset som best passer våre behov.

Det er gratis, og da den også er online, fungerer den for alle operativsystemer 🙂.

Hageplanlegger

Hageplanlegger

Av alle hagedesignprogrammene som vi kan finne gratis nedlastbare, er Garden Planner en av de mest anbefalte. Det er intuitivt å bruke, og er veldig komplett: vi kan prøve forskjellige kombinasjoner med planter og andre dekorative elementer, og / eller sett flere trær (eller andre plantetyper) med forskjellige kroner for å se hvordan det ser ut.

Det er to versjoner: en prøveversjon, som selvfølgelig er gratis, og en betalt versjon (30 euro). Bare for Windows.

3D hagedesign

3D hagedesign

Med Garden Design-programmet ble det opprettet av Data Becker-selskapet, og er spesielt godt egnet for utforme trange rom, for eksempel en uteplass, frukthage eller terrasse. Med den vil du kunne dra nytte av plassen mye bedre, og alt takket være den enkle bruken. I tillegg vil du kunne se forhåndsvisning av flere skisser og / eller planer, enten i samme program … eller på Internett.

Programmet er betalt (det koster 49,95 euro), og er tilgjengelig for Windows.

Vi håper at du med noen av disse hagedesignprogrammene kan ha den du vil ha så mye. 🙂