Skip to content

Pulveraktig mugg

23 de juni de 2021

Pulveraktig mugg, aske, støv, støv, aske, cendrada, sendrosa, sendreta, malura vella, blanqueta, etc. Avhengig av sted, er det kjent med et navn, men alle svarer på dette sopp (Uncinula necator) som dekker bladene med et grått eller hvitt belegg som ligner på ask. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir bladene gule og tørre.

Det er typisk for tider med milde temperaturer og høy luftfuktighet. Meloner, agurker, vannmeloner og courgetter påvirkes av det i vår. Kål og chard lider det i falle. Så nå som vi begynner med høstplanteren vår, må du passe på muggsopp så snart temperaturen begynner å synke og fuktigheten stiger.

De middelhavsområdet det er et av områdene som er mest utsatt for pulveraktig mugg. Høy luftfuktighet, lav temperatur, dårlig ventilasjon, lave lysnivåer, foreldet luft og til og med overflødig nitrogen favoriserer spredning. EN veldig høy plantetetthet i vår urbane hage gjør det lufting vanskelig og kan være en avgjørende faktor for spredning av denne soppen.

For å å forhindre Dens utseende vil unngå sølepytter og skittkilder, vi vil favorisere ventilasjon og lufting mellom de forskjellige plantene, og vi kan bruke ukentlige sprayer med propolis på bladene (3 ml. per liter vann), som også fungerer som et soppdrepende middel mot andre sopper og bakterier og øker plantens forsvar. Horsetail og hvitløk preparater er også utmerket forebyggende.

Når vi oppdager første symptomer av pesten (utseende av hvite flekker, som om det var støv) er det nødvendig å umiddelbart eliminere de infiserte bladene og forbedre luftingen av hagen ved å beskjære eller eliminere noen planter hvis det er mye tetthet, da denne soppen sprer seg raskt hvis forholdene er gunstige. Hvis pulverformen mister fremover, vil veksten avta, bladene blir gule og dør.

For å slåss muggsopp kan vi bruke spraybehandlinger på bladene:

  • skummet melk (en halv liter melk til 8 vann). Det er veldig effektivt.
  • hydrogenperoksid fortynnet i vann (75 ml for 5 l vann).
  • svovel, enten i vandig spray eller i pulver gitt med belg (aldri i blomst).

Mer informasjon – Chard i en gryte, Blomsterpotten, Lag et økologisk soppdrepende middel hjemme, Lag et insektmiddel hjemme