Skip to content

Rødkåldyrking

18 de juni de 2021

De rødkål Det er en av de vakreste hagebrukeplantene: de lilla bladene er spesielt slående, da de også har en unik smak. Dyrking er veldig enkel, så mye at det ikke er nødvendig at du har tidligere erfaring med vedlikehold av planter.

Å være en grønnsak som dyrkes for forbruk av blader, du kan ha det både i hagen og i en gryte. Hvordan? Etter vårt råd vil du se hvor enkelt det er å nyte deilige retter med rødkål.

Rødkål i en grønnsakshage

Den beste tiden å dyrke rødkål er om våren, når minimumstemperaturene er over 15 ° C. Så når godværet kommer vi kan så dem i frøplantebrett med universelt voksende medium, setter maksimalt to frø i hver alveol, slik at det er lettere for oss å skille dem hvis de begge spirer.

Det er viktig at de er på overflaten av underlaget, og at vi bare dekker dem med et veldig tynt lag med jord siden det ellers vil være vanskelig for dem å spire. For å forhindre at de kommer ut av alveolene, vil vi vanne med en sprøyte. Det tar lengre tid enn om vi vannet med en sprinkler, men på denne måten vil vi sørge for at alle frøene holder seg på plass.

Rødkålplante

Når sådd, vi vil plassere såbedet i et område der det får direkte sollys, og vi vil holde underlaget fuktig. Når plantene har en håndterbar høyde (ca. 5 cm), kan vi overføre dem til individuelle potter med universal dyrkingssubstrat eller til hagen som vi tidligere har gjødslet med organisk gjødsel som kyllinggjødsel.

Hvis vi vil unngå å ha skadedyr Det anbefales å plante mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian eller nasturtium i nærheten, som er planter som vil holde parasittene borte. Selvfølgelig trenger vi ikke plante jordbær eller bønner i nærheten, fordi vi ikke ville få dem til å ha god vekst.

Innhøstingstiden er omtrent 5-6 måneder etter såing.

Kos deg med å dyrke rødkål 🙂.