Skip to content

Rutabaga (Brassica napobrassica)

4 de juni de 2021

De rutabaga eller som det også er kjent kålrabi, er det en slags rot som ligner utseendet til en kålrot. For å være mer spesifikk er det en knoll som er et resultat av kryssing av arter som kålrot og kål. Dens vitenskapelige navn er Brassica napobrassica, men det er også kjent som nepe fra Sverige.

Dette er en knoll som virkelig har utmerkede egenskaper som er gunstig for menneskekroppen. Slik vil vi tilby deg all informasjonen som tilsvarer den svenske kålroten, slik at du kan inkludere den i din daglige mat og du kan få et bedre kosthold.

Kjennetegn ved rutabaga

blomster av Brassica napobrassica-planten

Som allerede nevnt er rutabaga resultatet mellom kryssing av kål og kålrot, hva du kan si er en mat med knollegenskaper, men samtidig korsblomst.

Både roten og bladene brukes til tilberedning av mat, selv om frukten også er det mye brukt for å ha store mengder vitaminer og andre fordelaktige elementer.

Nå, når det gjelder frukten av denne planten, bør det bemerkes at uansett fargen på utsiden eller om det er en grønn eller lilla kålrabi, fruktmassen vil ha samme gulaktige farge.

Både grønn og lilla kålrabi kan se ut som to forskjellige grønnsaker utenfra, men uansett forskjellene, opprettholde de samme ernæringsverdiene. En del informasjon som kan hjelpe deg å kjenne, skille og identifisere den, er gjennom sine røtter.

Denne delen av planten er langstrakt og har en avrundet form som når den passerer til den delen av basen eller stammen, disse tar en sylindrisk form, når den når den delen av bladene.

Når de går videre til utseendet på bladene, har de en blålig farge og størrelsen er langt bedre enn andre i sitt slag. Det gode er at det er en veldig allsidig plante å vokse i miljøer med lave temperaturer eller med visse fuktighetsnivåer, så det er veldig vanlig å se Kohlrabi-avlinger i Europa.

Det er lett å forveksle denne knollen med kålrot, enda mer når du ikke har mye kunnskap om disse matvarene. Imidlertid er det mulig å skille og identifisere dem, siden det viktigste er størrelsen, den er ganske stor, og de har vanligvis en hvit del, en annen gul farge og i noen tilfeller har de vanligvis en lilla tone.

Som et merkelig faktum angående opprinnelsen, må det sies at Brassica napobrassica, Det er en grønnsak som stammer fra midten av 1600-tallet, for å være mer spesifikk i middelalderen, dens opprinnelsessted er det som for tiden er kjent som Russland og Skandinavia. Senere ble knollen kjent og litt etter litt utvidet den sitt territorium og til det punktet å være like kjent som poteten.

applikasjoner

tre kålrot på et bord

Forbruket avhenger mye av hva du planlegger å tilberede, og du kan bruke både bladene og røttene, som om det var spinat eller chard. På den andre siden, frukten kan erstatte bruken av vanlige kålrot, i prinsippet på grunn av mengden sukker den har.

Dens smak taler for seg selv, til det punktet at forskjellige tilberedninger kan tilberedes med tanke på retter. Inklusive, flere kulturer innlemmer ofte denne knollen i preparatene, siden dens gunstige egenskaper er kjent og som vi vil snakke om senere.

Dens effektivitet for mat er slik at den har markert seg for å være et alternativ til poteter. Det gode er at den ikke har så mange mengder karbohydrater som denne, men likevel, klarer å skaffe mineralene, vitaminene og alle næringsstoffene som menneskekroppen trenger.

Rutabaga dyrking

Hovedbetingelsen er at dyrking av rutabaga utføres i kalde eller fuktige omgivelser. Dette er imidlertid ikke alt du trenger, for å høste denne typen kålrot, det er nødvendig å ha en jord som er veldig godt jordet.

På samme måte må du ha et effektivt avløpssystem for å unngå sølepytter eller vannhull. Så det, vokser veldig bra i jord der det er rikelig med organisk materiale.

I dette punktet, det er viktig å alltid huske at for en effektiv høst, må du legge til eldre kompost rett før du fortsetter med såingen. Dette vil redusere muligheten for klumper eller steiner i bakken.

Når det gjelder når du skal starte høsten av Brassica napobrassica, det må gjøres like etter slutten av vinteren. Nemlig tidlig vår, selv om dette ikke trenger å være obligatorisk.

Dette er fordi du perfekt kan plante rutabagaen på slutten av sommeren, slik at høsten kan skje om høsten eller vinteren. En viktig detalj å merke seg er at du trenger frøene for å kunne plante og høste det.

Det er viktig å alltid være oppmerksom på såingen for å forhindre at jorden tørker ut. Så hver en viss tid må du vanne og fukte jorden. Etter omtrent tre eller fire måneder vil innhøstingen være klar.

Overskudd

Du vil bli overrasket over mengden av fordeler og bruksområder som kan gis til hele anlegget. Noen av dem inkluderer:

Effektiv for kreftforebygging

Mange frukter, grønnsaker, grønnsaker og planter har evnen til å forhindre utvikling av kreftceller, blant dem er rutabagaen. Hovedårsaken er fordi de har antioksidantegenskaper, noe som gjør rutabaga til en potensiell kreftkilde.

Forbedrer kroppens metabolske funksjoner

Dette er en fordel som kan være til nytte for både mennesker og dyr som får mat med planten. Å være et levedyktig og anbefalt alternativ for vegetarianere.

Rutabaga kan ikke ignoreres fordi den har praktisk talt alle proteinene kroppen trenger. I tillegg, den har en stor mengde protein som kan fremme både vekst og helbredelse, samt cellereproduksjon og unngå muskelsammentrekninger

Støtter beinhelse

nykultivert utabaga og plassert den ene oppå den andre

De Brassica napobrassica Det er en rik kilde til proteiner og næringsstoffer for kroppen, men det er også en rik kilde til viktige mineraler som beinhelsen trenger. Blant komponentene du får fra anlegget er Sink, kalsium, magnesium, fosfor og andre elementer.

Og disse tre verktøyene eller fordelene kan virke få for deg, men i virkeligheten er det mer enn 10 fordeler og bruksområder som dette anlegget tilbyr. Det er en rik kilde til energi og næringsstoffer som svært få mennesker ikke vurderer eller er uvitende om.