Skip to content

Samle blomsterfrø

12 de juni de 2021

Vi har kjøpt planter fra årstid men vi vet at når vinteren kommer, vil de ikke lenger være der. Når dette skjer, har vi to muligheter, la dem tape og må kjøpe frø igjen den påfølgende sommeren eller samle frøene til plantene vi har.

Det andre alternativet virker mer levedyktig, derfor vil vi i denne artikkelen se hvordan samle noen plantefrø som Tagete eller kinesisk nellik, Zinnias, Bella om dagen og Portulaca.

Frøene til Kinesisk nellike de er plassert inne i blomsten. De er langstrakte, med en svart spiss og resten hvite. Når sommeren går, visner og faller Tagete-blomstene, og etterlater kalken full av disse frøene som vi skal fjerne og beholde.

zinnias

De Zinnias Den har tusenfrydformede blomster, selv om det også er muligheten for at den i stedet for en rad med kronblader har to og er dobbelt. I alle fall finnes frøene på slutten av kronbladene og er formet som et rør. Spiringen er veldig enkel, og hver blomst produserer mange frø.

Convolvulus

De Vakker om dagen og generelt har alle Convolvulus frøene sine i kapsler som dukker opp når blomstene tørker. De er svarte eller brune i fargen og produserer omtrent tre eller fire frø, veldig enkle å spire.

Portulaca

De Portulaca Det er en plante med veldig vakre blomster i alle farger med fem kronblader som ser veldig elegante ut. Blomstene gjemmer seg om natten og pakker seg inn. Når blomstene tørker, vises en liten kapsel, i form av en pyramide og inni er frøene av hevet og veldig liten farge. Hver blomst produserer mange frø.

Alle disse frøene vi kan lagre I glasskrukker eller papirkonvolutter, året etter, trenger vi bare å så dem direkte på bakken.

Mer informasjon – Convolvulus and its care.