Skip to content

Såsåguide for lavendelfrø

2 de juni de 2021

Lavendel er en plante som det snakkes om underverk. Og den motstår tørke og høye temperaturer, frastøter insekter som mygg, er veldig lett å ta vare på … Hva mer kan du be om? Har du en i hagen? For det anbefaler vi deg å få en konvolutt av lavendelfrø slik at du ikke bare har en, men noen flere til en veldig lav pris (vanligvis verdt 1 euro).

Hvis du vil vite det hvordan du sår lavendelfrø trinn for trinn, ikke gå glipp av denne artikkelen og du får en vakker hage.

Hovedtrekkene

dyrket lavendel

Tilhører familien Laminaceae og er eviggrønn. Det er kjent med andre navn som lavendel, lavendel og lavendel. Den har et lignende utseende som en busk og kan utvikles i forskjellige miljøer.

Lavendel brukes til mange formål, selv om en av dem er aromatisk. Det er en plante som har sitt naturlige habitat i relativt tørre felt og åser med beliggenhet i full sol. Den har en forgrenet planteform som ikke vokser mer enn en meter i høyden, og hvis skjønnhet er bladene og blomstene. Blomstene utvikler seg og får en perfekt sfærisk form for å lage blomsterdekorasjoner. Den består av 5 hvirvler og de er tilsynelatende veldig nærme, selv om interiøret er mer fjernt.

Når det gjelder blomstene sine, de er av lippetype og har mindre størrelse. Det som skiller seg ut mest ved denne planten er den milde skarpe lukten og den har. Duften av lavendel er en av de mest behagelige av alle dekorative planter. Stilkene er firkantede og har veldig korte hår.

Hvordan så lavendelfrø

lavendelfrø å så

For å så lavendelfrøene trenger du følgende:

 • Hotbed: Det kan være en frøplantebrett, en blomsterpotte, yoghurt eller melkebeholdere, … eller hva du enn har for hånden som er vanntett og som kan ha noen hull i basen som vannet som er igjen vil komme ut gjennom. .
 • Underlag: Med dette gjør det ikke mye komplikasjoner: med universelt dyrkingssubstrat som de selger i alle barnehager eller hagebutikker, vil fremtidige frøplanter ha mer enn nok.
 • Vannkanne med vann: viktig for å fukte underlaget.
 • Frø: de kan ikke være fraværende. Legg dem i et glass vann og ha dem der i 24 timer før du sår dem, så du vet hvilke som sikkert vil spire (de som synker) og hvilke som ikke vil.
 • La det være vår: frøene vil spire bedre den sesongen.

Hvordan så lavendelfrø trinn for trinn

lavendelfrø

Nå som du har alt, er det på tide å plante dem. Hvordan? Som følger:

 1. Det første du må gjøre er å fylle såbedet med underlag, opp til toppen og vann.
 2. Etterpå må du spre frøene på overflaten av underlaget, og sørge for at de er litt atskilt fra hverandre.
  Det er viktig at du ikke legger mange i samme frøbed, siden de ellers kunne slåss med hverandre når de spiser, og til slutt ville de dø noen. For å gi deg en ide om hvor mange som kan få plass i såbedet, bør du vite at det i en potte på 10,5 cm ikke anbefales å legge mer enn tre; hvis det er mindre blir de mindre, og hvis det er større får de mer.
 3. Dekk dem deretter med et tynt lag med underlag og vann igjen, denne gangen med en sprøyte.
 4. Til slutt trenger du bare å skrive navnet på planten og sådatoen på en etikett.

Således holder du såbedet utendørs, i full sol eller halvskygge, og vannes, de første frøene vil spire etter en uke.

Omsorg

Når vi har sådd lavendelfrøene, er det viktig å kjenne godt til hvilken pleie den foretrekker for å kunne holde den i god stand og nyte aromaen og blomstringen. Når den har vokst, har den formen av en busk og skrubber med en kuleformet vekst. Den inneholder et grønngrått løvverk, og i midten finner du blomstene med noen få pigger. Blomstene har vanligvis en veldig vakker blå farge som er med på å lage gode fargekombinasjoner i hagen. Ikke bare brukes den som en prydplante, men den har et stort utvalg av bruksområder, som vi vil se senere.

Flere og flere mennesker vil ha lavendel i hagen sin, og det er nødvendig å kjenne all sin pleie for å ha den så lenge som mulig. Det er en plante som krever plassering i full sol. Hvis du vil at den skal vokse i god stand du må få mange solskinstimer om dagen. Vi må også velge et solrikt sted som er varmt og lite påvirket av vindkast.

Det anbefales å så lavendelfrø på et mer steinete og noe steinete sted. I tillegg må det være et tørt land siden de er de områdene hvor denne planten kan bevares mest. Hvis planten allerede har blitt moden når planten har utviklet seg, vil du at den skal vokse og forbli konstant, er det praktisk å beskjære. Det tjener ikke bare til å holde det sunt, men også til å forme busk som vi vil. Hvis målet du har plantet denne planten i hagen bare er dekorativt, forblir reformene som kan gis til busken i fantasien.

applikasjoner

Som vi har nevnt før, er det ikke bare av dekorativ interesse, men har også andre typer bruksområder. Disse bruksområdene ligger i egenskapene. Og det er det selv om lavendel har ikke medisinske egenskaper som mange andre planter, det har et stort aromatisk potensiale. Mange legger merke til disse plantene for sin attraktive duft. Lavendelblomster og stengler kan brukes til å lage mange parfymer og geler av alle slag. De fleste av disse frokostblandinger og parfymer har en god aroma som er lett berusende.

Som du kan se, kan sådd av lavendelfrø være en god ide å dekorere hagen din og ha en attraktiv aroma. Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan du sår lavendelfrø.