Skip to content

Scallion

12 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om løkskjell. Dens vitenskapelige navn er Allium fistulosum og er kjent som gressløk eller langløk. Den tilhører familien Aliyaceae. I denne familien er det mer enn 600 arter. Hver og en har sin egen karakteristiske lukt og smak siden de har organiske svovelstoffer. Dette stoffet gir grønnsaker kløe, så mye at vi klarer å gråte når vi kutter det.

Hvis du vil lære alt om grønn løk og hvordan du kan dyrke den, er dette innlegget ditt 🙂

Generelt

Gressløk oversikt

Dyrking av løk er veldig gammel. Dens opprinnelse er fra Sentral-Asia, Iran Pakistan og Afghanistan, og senere domesticering i India og Europa. Derfra går det til Amerika. Innenfor denne familien finner vi hvitløk og purre. Gressløken betraktes som en medisinsk og matgrønnsak for sine store gunstige effekter på helsen. Det er mye brukt for å kurere patologier. Det sies at med flere av dem kan du kurere og forhindre helse.

Ikke bare løkløk, men mange planter i denne familien er kreditert med evnen til å redusere hjerte- og karsykdommer, redusere blodlipider og redusere risikoen for kreft i fargen og spiserøret.

Løken konsumeres i sin pæreform generelt og i den grønne formen når de grønne bladene også konsumeres fra basen. Denne løken forbrukes før den karakteristiske pæren utvikler seg. Det er organet der næringsstoffer lagres for dannelsen i den påfølgende vekstsyklusen.

Løken med pære pleier å plantes oftere og er en mer omfattende avling enn den grønne løken. Denne typen løk blir sådd både utendørs og i drivhus og gjennom hele året. Det er en lett bedervelig grønnsak, som ikke kan lagres lenge, og har de samme kravene til konservering som et bladprodukt: lav temperatur og veldig høy relativ fuktighet.

Dyrking av grønn løk

Dyrking av grønn løk

Disse plantene har ganske tynne blader, sylindriske i form, hule og tørre. Når de vokser, tykner de og bøyer seg, og har en skarp form. Når den har vokst til det maksimale, f.ekss i stand til å nå høyder på opptil 60 cm. Den har vanligvis mellom åtte og flere blader.

Normalt begynner kultiveringen med den vanlige direkte teknikken. Frøet plasseres langs en linje. Det kan også utføres etter transplantasjon, og lage en frøplante i bakken eller i brett med underlag. Hvis vi er på sensommeren eller høstsesongen, kan løkhodene også plantes, og de blir grønne. Spiringen av dette frøet er ganske treg og dets utvikling også. Planten som dannes er ganske liten i størrelse, så den har ikke nok overflateareal til å fange mye lys. Hvis fotosyntetisk hastighet er lav, vil veksten være treg.

I løpet av denne fasen av utviklingen, planten konkurrerer ganske dårlig med ugress. Det er nødvendig å eliminere alle typer ugress for å unngå tyveri av næringsstoffer eller sollys. Frøplante kan lages i bakken, da det tåler bare rottransplantasjoner. Vi kan også gjøre det i skuffer som inneholder underlagsbeholdere. For å gjøre dette vil vi plassere mellom 3 og 4 frø for hver celle.

Alle varianter av løk er preget av å kreve ganske mange timer med lys. Hvis vi vil at pæren ikke skal dannes, vil vi ikke ha den i solen lenge. Helst selges denne avlingen uten pære. De ytre bladene på denne «falske stammen» er farget hvite, røde eller oransje. De er kjent for å være ganske motstandsdyktige mot varme. Av denne grunn fortsetter de å bli dyrket i de varmeste tider.

Avlingssyklus

Grønnløk avling syklus

Hvis denne planten blir sådd av pærer, er syklusen mye kortere enn den er hvis den er av frø. De er i stand til å vokse ut igjen mellom 3 og 5 stenger. Jo større pæren vi har plantet, jo mer antall stenger vil den avgi. Optimale temperaturforhold er 20 grader, selv om de er i stand til å bære mer. Når den er sådd med pærer, kan den høstes etter to måneder. Tvert imot, hvis det har blitt sådd med frøplante eller transplantasjon, kan det ta ytterligere et par måneder før det kan høstes.

Det eneste arbeidet du trenger er å lage carpids. Karpiden er den operasjonen som utføres på en variabel dybde (avhengig av avling og jord) mellom 8 og 12 cm, for å eliminere ugress og fjerne jorden, og dermed forbedre granulariteten, øke luftinnholdet og den nødvendige forvitringen. for å aktivere jordens reaksjoner og dermed nedbryting av organiske stoffer. Det brukes maskiner som fjerner jorda ved hjelp av skjæreelementer som er ordnet mer eller mindre vertikalt.

Innhøstingen din kan gjøres fra planter vokser til en størrelse på 30 cm. Det er ikke nødvendig å vente på at de skal vokse til maksimalt 60 cm, som vi nevnte tidligere. Dens ytelse under gode forhold kan nå 700 gram til 1,6 kg produksjon per kvadratmeter.

Medisinske egenskaper

Medisinske egenskaper

Som vi har sagt tidligere, brukes grønn løk til medisinske formål, både eksternt og internt. Hvis vi ønsker å rense og desinfisere sår med denne løken, kan vi lage et tilberedning som inneholder to eller tre grønne løk, to fedd hvitløk og sitronsaft. Vi knuser alt dette godt og legger det på såret. Det vil hjelpe oss mye med helbredelsesprosessen.

Hvis vi gjør dette preparatet fortynnet i vann, kan vi bruke det til å unngå indre parasitter. Det er veldig bra å favorisere riktig funksjon av nyrene og urinveiene. I tillegg har den vanndrivende egenskaper. Hvis vi tar det daglig, kan vi forhindre influensa og litt forkjølelse. Det hjelper oss også med å bekjempe hoste og gjør ekspektorering lettere.

Blant de ernæringsegenskapene den har, finner vi et stort bidrag av kalsium, kalium, jern og vitamin A.

Som du kan se, er grønn løk en enkel avling med gode helseegenskaper. Ikke vent lenger med å så den.