Skip to content

Seasonal Dish: Indian Pudding

2 de mars de 2021
  • Varm indisk pudding med en skje vaniljeis; Jeg foretrekker det med bare et drypp krem ​​eller pisket krem ​​som bare har et snev av vanilje og lønnesirup. Klikk på en annen pix for å forstørre og lese bildetekst.Foto/Illustrasjon: susan belsinger
  • Ingredienser for å lage indisk pudding; i forgrunnen er melken skoldet med et nytt laurbærblad. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Matlaging av melk med maismel, melasse, lønnesirup og krydder. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Puddingen har blitt hellet i en smørret tallerken, som passer i en større tallerken som holder varmt vann for å lage en bain marie eller et vannbad. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Nettopp bakt indisk pudding klar til å fjernes fra ovnen. Foto / illustrasjon: susan belsinger

Nylig på Herb Harvest Fall Festival i Ozark Folk Center State Park feiret vi Nord-USA. Jeg bestemte meg for å demonstrere hvordan jeg skulle lage indisk pudding siden det er en populær rett i New England. Lite visste jeg at det er en nasjonal indisk puddingdag 13. november! https://nationaldaycalendar.com/national-indian-pudding-day-november-13/?fbclid = IwAR2a1iGAAlu8uZnrxn1lG-DBJJQ9mNlrT1w5S9SUGCc7VCznBS8hv1MM7Ek herlig rett å dele på Thanksgiving.

Det er mange tanker om avledningen av denne oppskriften, som kombinerer maismel med melasse for å lage et slags skjebrød. First Nation-folket viste bosetterne hvordan de skulle male mais for å lage grøt med kokende vann. Kolonistene refererte til malt mais som indisk måltid. Oppskriften utviklet seg – melk og søtningsmiddel ble tilsatt, kanskje noe krydder (kanskje dette var til minne om den engelske Hasty Pudding) og indisk pudding ble opprettet. Ulike versjoner er funnet i tidlige kokebøker fra New England og Massachusetts.

Ikke la min lange diskurs eller ingrediensliste avskrekke deg fra å lage denne velsmakende puddingen!

Indisk pudding

Det er mange oppskrifter på Indian Pudding – sannsynligvis like mange som det er kokker i New England. For meg smaker det like godt som gresskarpai – uten skorpe. Noen bruker bare melk, andre bruker halv og halvkrem og melk; Dette kan også gjøres med suksess med mandel, havre, soya eller kokosmelk, selv om de selvsagt endrer smak og tekstur noe.

Det tradisjonelle søtningsmiddelet er melasse-sort stropp melasse er veldig forskjellig fra sorghummelasse-den førstnevnte er svart, mye sterkere og mer bitter i smak, mens sorghum er lettere, søtere og litt tynnere; Jeg vil ikke bruke mer enn 1/2 kopp blackstrap. Noen tilfører brunt sukker eller lønnesirup i tillegg til melasse; Jeg liker smaken av lønn. Jeg har sett oppskrifter som bruker forskjellige krydderkombinasjoner, mens noen bare tilfører ingefær eller kanel. Egg varierer fra ingen til 6.

Når jeg forsket på indisk pudding, som også ble kalt grøt eller maispudding, løp jeg over en oppskrift på Earl Mills Indian Pudding, som han serverte på The Flume, restauranten hans i Mashpee – han baker ikke sin, han rører den inn en dobbel kjele på komfyrtoppen – og han tilsett bare en spiseskje hver av to hemmelige ingredienser: tapioka og grapenuts!

Oppsummert er dette en enkel oppskrift, som du kan ta frihet med – hvorfor jeg vedder på at det ville være bra med 1/2 til 1 kopp vinter squash eller gresskarpuré. Jeg må innrømme at da jeg lagde dette under en matlagingsdemo, bestemte jeg meg for å doble oppskriften i siste øyeblikk – og jeg snakket og lagde mat samtidig – jeg glemte å doble eggene! Det kom bra ut, og ingen visste annet enn meg; det var ikke så kremaktig rik og vaniljesaus, selv om det smakte fint.

Hvis du bruker et grovt maismel, vil det ha mer tekstur og være mer som et skjebrød. Hvis du vil ha en mer kremaktig, vaniljesaftlignende konsistens, bruk et finere maismel og la de 2 ekstra spiseskjeene ut med bare 1/2 kopp totalt maismel.

Min versjon her er full av smak med mye krydder. Jeg liker å legge et løvblad til melken mens den skåler (den bakes rett i puddefatet) og en sjenerøs teskje med rent vaniljeekstrakt rørt inn på slutten av blandingen, selv om ingen av disse ingrediensene er tradisjonelle. Dette grunnleggende om oppskriften min her er tilpasset følgende nettside: https://whatscookingamerica.net/History/HastyPudding_IndianPudding.htm

Serverer 8 til 10

3 kopper helmelk
1 friskt eller tørket laurbærblad
1 kopp tung krem ​​eller halv og en halv krem
1/2 kopp + 2 ss gul maismel, helst økologisk og steinmalt
1/2 kopp sorghummelasse, eller sort stropp
1/3 kopp ren lønnesirup, eller brunt sukker, helst organisk
Lite teskje salt
Sjenerøs ts malt kanel
1/2 ts maltmasse
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts hakket nellik
4 ss usaltet smør, kuttet i 4 stykker
4 store egg
Sjenerøs ts ren vaniljeekstrakt

Forvarm ovnen til 300 ° F. Smør en 6–8-kopps souffle eller bakervarer lett. (Velg en tallerken som passer komfortabelt i en annen panne som holder varmt vann for å skape en bain marie.)

I en mellomstor gryte over middels lav varme, skåld melken med laurbærbladet.

Hell i mellomtiden kremen eller halv og en halv i en middels til stor bolle, tilsett maismel, melasse, lønnesirup, salt, kanel, blonder, ingefær og nellik og visp for å kombinere. Tilsett denne blandingen i skåldet melk og visp for å kombinere. Kok, visp, på middels lav varme i ca 5 minutter til puddingen har tyknet litt. Fjern fra varme. Tilsett smør, ett stykke av gangen, visp til det er smeltet.

I en liten bolle, pisk eggene med en visp. Temper eggene ved å tilsette 1/2 kopp varm maismelblanding i eggene mens du visper raskt, og tilsett deretter en annen 1/2 kopp. Pisk deretter de herdede eggene i den gjenværende maismelblandingen; tilsett vaniljeekstrakt og visp.

Hell blandingen i den smørede souffelfatet, og legg tallerkenen i en grunne bakepanne på midtstativet. Hell nok varmt vann i den grunne bakefatet for å komme 1/2 til 2/3 av veien opp på utsiden av souffle eller bakervarer (dette kalles en bain marie eller vannbad).

Stek til pudding er stiv, sjekk om den er kraftig etter ca 1 1/2 time; tilsett også mer varmt vann til bain marie hvis det er nødvendig. Puddingen skal være satt, men bare litt jiggly i midten. En tester eller smørkniv som er satt inn i nærheten av (men ikke i) sentrum, skal komme ut ren. Det kan ta opptil 2 til 2 1/2 timer å lage mat, det kan være nødvendig å lage mat, avhengig av ovnen og ingrediensene du bruker, det i opptil 30 minutter til; sjekk hvert 10. minutt eller så. Fjern bain marie med pudding fra ovnen og fjern fra vannbadet og la avkjøles litt.

Serveres varm med vaniljeis eller pisket krem ​​eller kremfløte. Dette er også bra ved romtemperatur; hvis du har rester, avkjøl det og la det komme til romtemperatur før servering.