Skip to content

Sitron basilikum

6 de april de 2021
  • Nærbilde sitron basilikumblader; «Fru. Burns Lemon Basil «er favorittkulturen min. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Peak of season – denne planten trenger høsting! Foto / Illustrasjon: susan belsinger
  • Sitronbasilikumblader er sitron uten anissmaken i søt grønn basilikum. Foto / illustrasjon: susan belsinger

Jeg har ikke møtt en sitronbasilikum som jeg ikke likte. Disse basilikumene er overveiende sitronsmakede og har ingen anissmak som de andre gjør. «Fru. Burns «er mitt førstevalg, en solid, pålitelig plante med nydelig sitronaroma og smak, som ser ut til å vokse seg litt høyere og har noe større blader enn vanlig sitronbasilikum.

Duft: Stor sitronnese, harpiksholdig og fet, med et snev av kanel og en blomstertone.

Lukt: Ren og påståelig sitronskall etterfulgt av lett krydder og snev av mynte.

Andre lignende anbefalinger: Andre basilikum med sitronsmak anbefales: O. x citriodorum «Lemon», O. x citriodorum «Sweet Dani». Vanlig sitronbasilikum gjør en respektabel jobb med sitronduft og smak, men litt kjedelig sammenlignet med «Mrs. Burns «, og har ofte noe mindre blader. «Sweet Dani» har en stor sitronbukett, veldig sterk, sitronsmak; plantene er mer kompakte og ikke fullt så høye som andre sitronbasilikum.

Forhåpentligvis har du fulgt med sitronbasilikumhøstingen din sammen med den søte, grønne basilikumhøsten. Alle typer basilikum har fordeler ved å holde plantene kutte gjennom hele sesongen. Jeg kuttet min tilbake omtrent 4 til 5 ganger i løpet av vekstsesongen, noe som gjør at planten kan formere seg og blomstre og også holder den fra å blomstre. Når du lar basilikumet blomstre, blir bladene litt bitre og gir ikke mer. den vil lage frø. Så ideen er å holde det i gang, slik at du kan få maksimal høstutbytte til september eller oktober, avhengig av vekstsesongen, og la den blomstre for pollinatorene.

Jeg har hatt glede av sitronbasilikum i mange sesongoppskrifter gjennom hele sommeren, i tillegg til å tørke den, og laget aromatisk urtepasta, sitronbasilikum urte sirup og sitron basilikum hjertelig. Sjekk ut neste blogg for oppskriftsideer.