Skip to content

Sloes, bushen som alle burde ha i hagen sin

20 de juni de 2021

Få busker er like vakre og produktive på samme tid som hovedpersonen vår, som har mange vanlige navn, blant dem Ciruelo Borde, Espino negro eller Sloe, selv om han som forsker bare har en, som er Prunus spinosa. Den vokser til en høyde på 4 meter, så den kan ikke bare oppbevares i hagen, men også du kan også velge å ha den i en gryte.

Dette er en plante som dekorerer rommet det meste av året: om våren er den helt dekket med hvite blomster, og om sommeren og høsten spirer og modner den blå-lilla frukten.

Prunus spinosa

De Prunus spinosa det er en løvfellende busk hjemmehørende i Europa og Vest-Asia. Den har små blader, ca 3 cm lange, grønne med en litt takket kant. Blomstene er hvite, med 5 kronblader, og har den særegenheten at de vises foran bladene. Frukten er en kuleformet drupe av lilla-blåaktig eller mørkeblå farge. spiselig.

Dette er en plante som må håndteres med forsiktighet, da den har torner på grenene. Så hver gang du vil beskjære den, eller hvis du trenger å bytte pott eller ønsker å flytte den til hagen, det er veldig viktig at du bruker hansker for å beskytte hendene.

Sloes

I dyrking er det en art som ikke er krevende i det hele tatt. Faktisk vokser den i alle typer jordarter, inkludert kalkstein, og motstår kulde (ned til -15 ° C). Det eneste du må huske på er at den må plasseres i et område der den er i direkte sollys, og det den må beskjæres om høsten eller før blomstene blomstrer om våren (På den nordlige halvkule ville det være mer eller mindre i mars).

Hvis vi snakker om bruken, med gjæring av sloes blir det laget alkoholholdige drikker i noen land, og i Spania brukes det til å lage pacharán, som er en brennevin som er typisk for Navarra-regionen.

Har du hørt om slo?