Skip to content

Sommerfrukt: Fra salater til shortcakes

27 de februar de 2021
  • Hjemmelagde kjernemelk kjeks pyntet med friske bær og fersken maserert med sitron basilikum og en drys av lønnesirup og dukker med vanilje-tilført pisket krem ​​- det er bomben! Klikk på en annen pix for å forstørre og lese bildetekst.Foto/Illustrasjon: susan belsinger
  • Sitronbasilikum er den perfekte urt kombinert med ferske fersken og bær. Det er bare å blåse en håndfull blader eller rive dem i biter og kaste sammen med frukten; la stå i minst 30 minutter for smaker å smelte.Foto/Illustrasjon: susan belsinger
  • Montering av ingrediensene for fruktkaker; mine nettbakte kjernemelkekjeks er ikke liljeflekker – jeg lager dem med halv hel hvetemel. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Du kan bruke pisket krem, yoghurt eller is på toppen av frukten på shortcakes. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Yummm … dette forfriskende og tørstslokkende vann-kefiren gjæres kort og deretter tilsettes frukt eller juice for smak. Denne kirsebær kefir er ond god! Mer å komme … Foto / Illustrasjon: susan belsinger

Når jeg spiser en dødmoden fersken, er den vanligvis over vasken med saften som drypper nedover haken og hendene, med en svak slurpelyd. Det er en fullstendig sanseopplevelse, og jeg liker det mest når ingen andre er i nærheten. Når jeg føler meg mer sivilisert, skreller jeg en myk, tung fersken over vasken, og skjærer den deretter i tynne skiver på en tallerken, og setter meg ned ved bordet med tallerkenen med fersken og en gaffel og nyter hvert stykke. (Jeg pleide å skrelle og skjære fersken og nektariner til barna mine hele sommeren til de var gamle nok til å gjøre det selv – og da ba de meg fortsatt om å gjøre det for dem – det er uunngåelig at du får klebrig juice et sted.)

Jeg gjør dette med de fleste steinfruktene av sommernektariner, aprikoser og plommer, selv om jeg ikke skreller plommer. Hva ville en plomme være uten motpunktet til sur hud til søtt saftig kjøtt som får smaksløkene til å danse? Bare å forestille meg at dette får munnen til å vanne. Og selvfølgelig er kirsebær bare pop-in-your-mouth (min favoritt road food) uten å skrelle eller skive. Med mindre jeg lager en fruktsalat, kake eller skomaker, og da må de selvfølgelig halveres og pitted.

Jordbær er ferdig for sesongen og bringebær er i ferd med å følge; blåbær, bjørnebær og duggbær er fortsatt å få. Vannmelon, cantaloupe og hondeydew roterer gjennom kjøkkenet ukentlig – og andre eksotiske meloner som jeg finner på bondens marked. Jeg venter på at «Moon and Stars» vannmelon skal modnes i hagen min. Jeg kuttet meloner i kiler eller skiver og oppbevar dem i kjøleskapet for å spise snacks hele dagen. Jeg gjør dette også med tropene som mango, papaya og ananas. Det er ingenting som søt, næringsrik, frisk frukt for å rehydrere en gartner i løpet av hundedagene på sommeren.

Jeg tar alle fruktene jeg har for hånden og kaster dem sammen for fruktsalat, som jeg liker spesielt godt til frokost eller når som helst jeg vil ha en forfriskning om dagen. For det meste spiser jeg det rent – hvis det er surt, kan jeg legge til en duskregn av lønnesirup, agave eller en av urte sirupene mine. Jeg liker å mase en håndfull urter med frukten; det er bare å knuse eller rive bladene i hendene og begrave dem under frukten. Mine favoritturter, både blader og blomster, er de sitronsmakede som sitronbasilikum, sitronmelisse, sitronverbena, sitron timian – og myntene, spesielt appelsinmynte og mynte – ananas salvie eller fersken-duftende salvie (noen ganger kalt tutti- frutti), anis-isop og rødblomstret beebalm er også morsomme smaker.

Når jeg først har tilberedt fruktsalaten, kan den gå mange retninger. Den kan pyntes med yoghurt eller piskekrem. Det går ofte inn i blenderen med litt juice tilsatt for en smoothie eller med et skudd av favorittbrennevinene dine og en håndfull isbiter, det gir en herlig frossen blanding. Det kan være et pålegg for is eller sorbet, pundkake eller pannekaker og vafler. Det aller beste alternativet er imidlertid på toppen av en kjeks laget fra bunnen av. Og hvis det er en smakfull kjernemelkekjeks dekket med moden sommerfrukt og dukket opp med fersk vaniljekrem … vel det er omtrent så godt som det blir.

Selv om det er uendelige deilige urt- og fruktkombinasjoner, er min personlige favorittfrukt og urteparring en perfekt moden fersken med sitronbasilikum («Mrs. Burns» Lemon Basil «er mitt første valg, selv om alle sitronbasilikum er gode). Jeg må innrømme at jeg venter på denne sesongbaserte godbiten nesten like mye som jeg forventer den første sommermodne tomaten med «Genoa Green» basilikum. Det er sublimt.

Akkurat nå er det mitt første valg for å smake på vann kefir – å for en smakssensasjon når det er litt gjæret! Selv om kirsebær er et nært andre valg. I dette været må jeg “burpe” dem hver dag siden de gjæres raskt. Mer om disse herlige, sunne og tørstslokkende drikkene i en annen blogg …

I mellomtiden kan du nyte sommerfruktene hver dag mens de er i sesongen – og lag dine egne inspirerte botaniske fruktkombinasjoner. Fortell meg hva din favoritt urt og frukt fusjon er!