Skip to content

Sopp på plenen, hvordan du kan forhindre dem

20 de juni de 2021

Det er ikke noe vakrere og avslappende enn å ligge på en myk plen for å nyte livet utendørs, men for å ha et grønt teppe i hagen er det nødvendig å ta hensyn til mulige angrep fra latente fiender som lever på bakken og i luften.

Tilstedeværelsen av disse skapningene er en tilstand for planteriket, selv om de er nødvendige for å regulere økosystemet, kan de forårsake stor skade. Plenen er ikke unntatt disse farene, og det er grunnen til at vi i dag er dedikert til å lære mer om plen sopp.

Identifisere sopp

Sopp i gress

Sopp truer den gode helsen til plenen og er en av dens viktigste fiender. De forårsaker noen av de vanligste sykdommene i naturlig gress og vises vanligvis mer på steder med høye temperaturer og høy luftfuktighet.

det er mulig oppdage tilstedeværelsen av sopp bare ved å se på plenen vel de vises gule til brune flekker av gress som faktisk er gressområder som har dødd.

Det er forskjellige typer sopp, og det er viktig å oppdage hvilken spesifikk sopp som påvirker plenen for å utføre riktig behandling. Det beste i disse tilfellene er å utføre en analyse i et laboratorium, da det er vanskelig å identifisere dem bare ved å observere.

Forebygging

Gress

For å redusere sjansene for soppangrep på plenen, er det nødvendig å ta noen forholdsregler. Det første er unngå overvann, spesielt i sommersesongen, den mest gunstige tiden for soppangrep. For å unngå overflødig fuktighet anbefales det også utføre scarification og lufting.

Gjødsel plenen regelmessig Det er et annet godt råd til amatørgartneren fordi på denne måten vil gresset være i bedre stand for å møte angrepet av sopp. Nå, selv om det er viktig å gjødsle plenen, må du huske å unngå overdreven, spesielt nitrogen.

Du må også ta hensyn til kuttet for å redusere smitte. Ikke klipp når det er vått og hvis det er et angrep, er det best å klippe gresset kortere enn vanlig for å styrke planten slik at den bedre kan motstå angrepet. Når gresset er kuttet, samler du restene og ikke lar dem ligge på bakken. Hvis gresset allerede har sopp, må du huske å rengjøre bladene med et oppløst soppdrepende middel etter at du har klippet det.

For dette, hvis du har en middels eller stor hage, kan du hjelpe deg med en plenstraktor som vil gjøre underverker med landet ditt.

Du kan også påfør noe soppdrepende middel regelmessig for å beskytte gresset.