Skip to content

Spikelet (Poa pratensis)

8 de juni de 2021

De Poa pratensis det er et veldig interessant gress. Med den kan du ha en spektakulær plen, siden den motstår fotfall godt og ikke krever mye vedlikehold. Hvis du har hester, kan du også la dem streife omkring i området der du dyrker det: de vil sikkert like det!

Vedlikehold er ikke komplisert, å kunne leve i et bredt utvalg av klima Ikke noe problem.

Opprinnelse og kjennetegn ved Poa pratensis

Poa pratensis i habitat

Kjent som spikelet, Kentucky bluegrass, enggress, enggress, vanlig poa eller poa gras, det er et flerårig gress hjemmehørende i Europa, Nord-Asia og Marokko. Nå en høyde på 30 til 60 centimeter, sjelden 90 cm, og produserer litt grove, lineære blader 20 cm lange og 3-5 mm brede. Blomstene er gruppert i pigger – derav navnet deres – 10 til 20 cm lange.

Det er en rhizomatøs plante, som også utvikler slanger (røtter), og det sprer seg derfor raskt.

Hvordan er dyrking av det som gress?

Hvis du tør å kultivere Poa pratensis i hagen din, anbefaler vi å ta følgende i betraktning:

plassering

Det er viktig å være i et område utsatt for direkte sollys, ideelt sett motta minst 6 timer lys om dagen.

Land

Før du sår frøene, du må forberede bakken. Denne må ha en pH mellom 6,5 og 7, noe som betyr at den må være nøytral eller litt basisk. På samme måte må alle steinene fjernes (den minste, 1-2mm kan være igjen, men det er bedre å fjerne dem også, slik at det ikke er noen risiko for å skade oss selv hvis vi i morgen vil gå uten sko på gresset), tidligere fjernet jorden med et rototiller.

Når det arbeidet er gjort, må du betale. Vi legger et tykt lag, ca. 5-7 cm, av organisk kompost, som kugjødsel, og blander godt med en rake mens vi utjevner bakken. På dette punktet, la meg fortelle deg noe: ikke bli besatt av å ha et helt jevnt gulv, fordi perfeksjon som sådan ikke eksisterer, og bortsett fra … ville det ikke være så naturlig som det kunne være.

Til slutt gjenstår det å installere vanningsanlegget, som må dryppes.

Såing

Med mindre gresset blir veldig stort, såing gjøres for hånd og litt tilfeldig sørg for at det ikke er noen hauger igjen. Den mest anbefalte tiden for dette er om våren, når minimumstemperaturen holder seg over 15 grader Celsius.

Så snart de er sådd, er det tilrådelig å rulle over og starte vanningsanlegget slik at de spiser så snart som mulig, noe som begynner å skje i løpet av 3-5 dager.

Vedlikehold

Utsikt over Poa pratensis i Berlin

Plenvedlikehold Poa pratensis består av:

  • Irrigasjon: det vil avhenge av klimaet, men det må være moderat til hyppig.
  • Abonnent: i løpet av det første året vil det ikke være nødvendig, men fra det andre anbefales det å gjødsle med plengjødsel (til salgs) ved å følge instruksjonene som er angitt på pakken.
  • Klipping: På grunn av den raske veksten, må du gå gjennom gressklipperen en gang hver 15. dag om våren og sommeren hvis du vil ha den kort, eller hver 20. til 24. dag hvis du vil ha den noe høyere. Resten av året en gang i måneden eller en og en halv måned.
    Hvis du trenger å kjøpe en, klikk her for å se vårt utvalg av de beste modellene.
  • Seseeding: Hvis det blir tatt godt vare på det, trenger du ikke å foreta nysåing. Men hvis du ser at du har skallede områder, gjør det om våren eller sommeren.

Sykdommer

Det kan påvirkes av rust, mugg og fusarium sopp. Hvis du ser bladene vises med ujevnheter eller oransje, hvite eller gråaktig flekker, må du behandle det med et kobberbasert soppdrepende middel en gang i uken til sykdommen avtar.

Rustikk

De Poa pratensis Det er en urt som motstår frost på opptil -8 ° C. Det tåler også fotfall, noe som gjør det til et av de mest interessante alternativene å bruke som en plenhage.

Hvilke bruksområder er det gitt?

Utsikt over de lineære bladene til Poa pratensis

Pynt som gress

Det er utvilsomt den mest utbredte bruken. Den vokser godt i områder der klimaet er varmt, men det skades ikke av frost. Vedlikeholdet er, som vi har sett, ikke veldig komplisert, siden det med mer eller mindre hyppig eller moderat vanning og en regelmessig tilførsel av gjødsel vil være veldig sunt.

Det er en art som er mye brukt på golfbaner og andre idretter (fotball, rugby osv.) Der tråkkingen er intens, så vel som i parker og selvfølgelig i hager.

Som fôr til dyr

Spesifikk, det er bra for sau, storfe og hester. Den ernæringsmessige kvaliteten er veldig høy, og bortsett fra at den vokser med ekstraordinær hastighet. Så ikke nøl med å kultivere Poa pratensis hvis du har noen av disse dyrene.

Kos deg med spikelet 🙂.