Skip to content

Store hager i verden | Andre del

24 de juni de 2021

Det er vanskelig å snakke om de vakreste hagene i verden, å peke en finger mot de med de beste eksemplene, de mest attraktive designene. ¿Hva er utgangspunktet? Variasjonen eller formene? Kunstverkene, dammer, utsikten?

Jeg tror at vi ikke skal bli krevende fordi det ikke er noe nøyaktig svar når det gjelder store landskapsarbeid, vi kan knapt gruppere de hagene og uterommene som skiller seg ut for deres enestående skjønnhet basert på forskjellige verdier.

Garden of Cosmic Speculation og Keukenhof er to store eksponenter, men det er mer.

Suan Nong Nooch Garden, villaenes hage

Å oppdage Suan Nong Nooch Garden det er nødvendig å flytte til Thailand, et land som er bedre kjent for sine drømmestrender enn for denne utrolige parken i Pattaya. Et av de viktigste aspektene ved denne hagen er beliggenheten, da den er midt i et ulendt landskap, og derfor er utsikten upåklagelig. Dette stedet ble født i 1954 da Mr. Pisit og Mrs. Nongnooch kjøpte 600 hektar land med den hensikt å plante frukt, en ide som muterte da eieren etter en tur bestemte seg for å designe en tropisk hage dekket med prydplanter og fantastiske blomster.

Suan Nong Nooch Garden

I dag i hagen er det også svømmebassenger, restauranter, dyreskulpturer, hus som følger den typiske thailandske stilen og noen villaer med sitt eget avtrykk, og forvandler seg selv og er dermed en sann juvel for naturelskere.

Versailles, den mest berømte

For mange er det Versailles hage Det er den mest berømte i verden. Selv om det konkurrerer med andre store offentlige rom, er det et av de stedene som ingen glemmer når du besøker utkanten av Paris. Og årsakene er gyldige fordi det er en sjarmerende og veldig godt ivaretatt hage, som ble bygget etter ordre fra Louis XIV, og designet var ansvarlig for Andre Le Notre, som utviklet veldig personlige former som er det store emblemet til Versailles.

Versailles

Denne hagen tilhører palasset i Versailles og krevde stort arbeid da store tonn jord måtte flyttes for å modifisere terrenget og dermed skape massiver og differensierte sektorer. Innsatsen var verdt det fordi ingen glemmer en omvisning i denne elegante blomsterbelagte hagen, hvor mange fontener og til og med en kanal er gruppert.