Skip to content

Ta vare på det jomfruelige vintreet eller Virginia-vintreet

5 de februar de 2021

Det å kle seg i naturen og i høstens farger ser ut til å være oppgaven som denne vakre klatreren har fått. Og å nyte dette naturlige opptoget er enkelt. De stell av det jomfruelige vintreet de er svært håndterbare. Så mye at vi i virkeligheten snakker om en plante som krever liten oppmerksomhet for å vokse raskt. En av hoveddydene, men også en av aspektene vi må overvåke når det skjer med noe av creepers. Det er ingen tvil: det virgin vinstokken er ideelt for å fylle en vegg, gitter eller trellis med liv. Men det krever også at vi er klar over at vekst er slik vi vil at den skal være.

Å være nøye med stell av det jomfruelige vintreet vil tillate oss å nyte en eksepsjonell plante. Og vi sier det ikke bare på grunn av dets rustikkhet. Vi viser også til din fantastisk dekorativ karakter fra tidlig vår til tidlig vinter. De bare grenene viker, fra slutten av den kalde årstiden, til store blader med en intens grønn farge. En fargetone som forandrer seg helt på slutten av sommeren, og adopterer alle nyanser av høsten og med en farge som hovedpersonen: rød.

Så la oss se detaljert på stell av jomfru vin eller Virginia vintreet. En fantastisk motstandsdyktig og vakker plante i like deler, hvis glede vil kreve veldig lite av oss.

5 STELL AV Jomfru PARRA

Før du tar vare på det virgin vinstokken i detalj, er det viktig å vite noen få ting. Som navnet antyder, er relatert til plantene i vingården. Og faktisk er det vanlig at det i sommermånedene er fylt med små mørkfargede frukter som gleder fugler, og til og med er det perfekt hvis vi lurer på hvordan man kan tiltrekke pollinerende insekter til hagen vår. Dette villeder oss imidlertid ikke. Vi snakker om en prydplante, og selv om fruktene er gode for disse dyrene og insektene, skjer det samme ikke for mennesker. For oss er inntaket av disse mørke bærene helt motløs da de ikke er spiselige.

Jomfru vinOppdag stell av det jomfruelige vintreet og nyt denne fantastiske klatreren uten frykt. Få den i vår nettbutikk Hagearbeider

Et annet viktig aspekt er bryte en myte. Og det er det, a priori, å tenke på det jomfruelige vintreet og dets klatringskarakter er å tro at det kan være synonymt med problemer. Og nei, det er det ikke. I motsetning til andre klatrere som eføy, vedheftet til veggen vil ikke skade den. De små lianene som den støtter veksten på, skiller seg fra de med eføy fordi de ikke fester seg til overflater. Men det er en annen viktig forskjell med hensyn til andre klatrere som blåregn eller blåregn. Selv om vi overholder pleien av det jomfruelige vintreet, kan det nå 15 meter, er dets treaktige stengler håndterbare og enkle å beskjære.

Med dette klare, la oss se hva dette planteunderet trenger for å skape et autentisk naturlig tapet på en hvilken som helst overflate. Og, i motsetning til andre planter, når vi snakker om dyrking av det jomfruelige vintreet vi trenger ikke å bekymre oss for temperaturen. Støtter opptil 15 minusgrader men også sommervarmen.

1. Planteplasseringen, et utvalg av allsidigheten til denne klatreren

Som vi sa før, er det virgin vinstokken en utrolig motstandsdyktig plante. Så mye at det ikke en gang er utsøkt når det gjelder plantestedet. Samtidig som ideelt sett bør den være i skygge eller halvskyggeDen kan også dyrkes i full sol i tempererte klimaer. Hvis vi bor et sted hvor sommeren er spesielt varm, er det best å finne et sted beskyttet mot for mye sol. Men ikke fordi det kan skade helsen til planten. Snarere fordi du bare har noe friskt, vil du kunne farge arkene dine riktig.

Det er viktig at du har støtte til å klatre. I en innledende fase kan vi veilede det ved hjelp av trelliser. Imidlertid fungerer denne teknikken bare for unge planter, og vi må alltid stole på å plante den med støtte. Kall det en vegg, trellis, gitter, pergola eller hagebue. Du bestemmer hvor det kan skinne. Selvfølgelig: Til tross for at du ikke er som andre klatrere, anbefales det å holde den borte fra takrenner og tak for sikkerhets skyld.

2. Jorda, dyp og rik på næringsstoffer

Selv om det er strengt, vil det ikke være en vare på det jomfruelige vintreet, men dette aspektet påvirker utviklingen i stor grad. Denne planten krever å bli plantet et sted der den kan utvide røttene nedover. Vi kan dyrke den i en gryte, men dens vekst vil ikke være så spektakulær som om vi gjør det direkte i bakken.

Hagearbeider merkevare organisk mulchEn jord rik på næringsstoffer er kanskje den eneste av de mest krevende jomfruvinene. Oppdag egenskapene til oss

I tillegg til dette og knyttet til utviklingen, er det jomfru vinstokken en elsker av jord rik på organisk materiale. Derfor, både på tidspunktet for plantingen og etterpå, er det verdt å legge til mulch og humus i jorden.

3. Vanning, vanlig men uten overflødig

En av de viktigste aspektene i stell av det jomfruelige vintreet. Vi snakker om en planteelsker av fuktig jord. En detalj som vi ikke kan forveksle med flom. Hva mer: for riktig utvikling må den ha god drenering.

Det ideelle er hold jorden alltid frisk. Dette forutsetter et vanlig vanningsmønster, men bare når jorden er litt fuktig.

4. Gjødsel, to doser i året

For det behovet krever det jomfruvintreet en konstant fornyelse av næringsstoffer i jorda. Men pass på: det som er konstant for oss, i naturen har forskjellige tider. Og det er nok å tenke på syklusene til planter for å innse hva de er: høst og vår.

Universell gjødsel HagearbeiderEn dose mineralgjødsel på slutten av vinteren er en annen av jomfruens pleie å tenke på. Bli kjent med vår, langsom frigjøring

Basert på dette, som en del av stell av det jomfruelige vintreet, må vi tenke på det to doser gjødsel per år. To veldig spesifikke, og som en god del av ditt velvære vil avhenge av. På den ene siden og når høsten gikk inn, er det ideelle å påføre en dose organisk gjødsel på det jomfruelige vintreet vårt. Og på slutten av vinteren en dose mineralgjødsel med langsom frigjøring.

5. Beskjæring, en av de minst krevende jomfruvinepleiene

Så lite krevende som anlegget vårt lett kan klare seg uten. Hva mer: beskjæring er begrenset til to veldig spesifikke scenarier. Enten vil vi fremme det for å ha flere grener, eller så må vi rette opp veksten på en vegg.

Som du har sett, er omsorg for det jomfruelige vintreet akseptabelt for enhver gartner. Det som er vanskeligst å assimilere er dens utrolige naturlige skjønnhet!