Skip to content

Tagarninas (Scolymus hispanicus)

11 de juni de 2021

Tagarnines De er planter som vokser i Spania nær bekker, takrenner og grenser. Tidligere måtte den spises av nødvendighet, da den ble ansett som en livsopphold. Imidlertid anser de som spiser det i dag som en luksusvare. De kalles også det vanlige navnet cardillos de olla, og blant deres egenskaper er bruken av dem som vanndrivende. Dens vitenskapelige navn er Scolymus hispanicus.

Hvis du vil oppdage alle egenskapene til denne planten og hvordan du skal dyrke den, ikke gå glipp av den og fortsett å lese 🙂

Medisinske egenskaper

Medisinske egenskaper

Tagarninas blomstrer fra mai til juni og er også kjent som «å spise tistel.» Dens rot og blader kan spises. Spesielt stilkene, de er utmerkede krydder å legge til eggerøre, gryteretter og salater.

Denne planten har hatt et dårlig rykte i lang tid, for å bli betraktet som ugress i hager eller på grunnlag. Det betydde at bakken var ubemannet. Senere ble det oppdaget at den har store medisinske egenskaper.

De blir kuttet og knust for å bli god mat for husdyr. På 40-tallet i forrige århundre var denne planten mat til livsopphold i Spania gitt hungersnød. Familiene dro på landsbygda om vinteren for å få takgarn. Foreløpig er denne planten, selv om den fortsetter å vokse vilt og også har blitt dyrket i ca 10 år for å utnytte kommersielt, representerer dens dyrking et forretningsperspektiv for bønder i området.

Utseendet minner om en slags flat bregne. Den er i stand til å overstige 80 centimeter hvis veksten er stabil og sunn. Den har torner som de fleste tistler. Blant dets medisinske egenskaper finner vi:

Vanndrivende og bra for leveren

Tagarninas på kjøkkenet

Infusjonen av tagarinrøtter er i stand til å stimulere urin. Takket være dette kan væskene som beholdes elimineres. Det anbefales å ta før hovedmåltidene. Det må huskes at det er bra å ta diuretika hos personer som har en tendens til å beholde mye væske, da det kan påvirke blodtrykket. Disse typer infusjoner er mildere enn å ta noe vanndrivende middel.

I tillegg har det vist seg å stimulere leveren til å skille ut galle og bidra til å forbedre fordøyelsen. Takket være en kopp tagarniner før hovedmåltider kan du unngå utseende av gass, surhet og tyngde i magen.

Tilbyr vitaminer, antioksidanter, og de er veldig lette

Samling av tagarnines

Som med andre grønne bladgrønnsaker som chard eller spinat, gir disse tidslene en stor mengde vitaminer. Blant dem finner vi B og dens gruppe, A og C. Disse to siste er antioksidanter. De er stoffer som hjelper kroppen til å forbedre immunforsvaret for å forsvare seg mot frie radikaler. I tillegg akselererer disse stoffene aldring og utseendet av sykdommer.

De er veldig lette for de som vil gå ned i vekt. De gir bare 27 kalorier per 100 gram. De er perfekte for de som har et lite kalori diett.

Dyrking og beplantning av taggarniner

Nødvendig pleie

Tidligere ble disse avlingene laget i marka. Det er mange mennesker som er glade for den utsøkte smaken og smakens bidrag til måltider. Siden de er så enkle å få tak i, kan du ha dem i hagen din for å nyte dem når du vil. De tjener også som dekorative planter takket være blomsterens skjønnhet.

Den beste tiden å plante denne planten er på sen vinter. Det er tiden nær blomstringstiden. Frøene kan brukes til planting. Selv når disse frøene fjernes fra planten en stund, er de i stand til å spire på nytt en viss tid. Det anbefales mer å kjøpe tagarninas som allerede er dyrket direkte fra nærmeste barnehage. Dette gjør det mer sannsynlig at du får bedre frukt og på en raskere og enklere måte.

Hvis du derimot foretrekker å dyrke den fra frø, er det best å lage furer i jorden som rader. Disse furene strekker seg langs bakken for å danne en slags sti. Stier skal være ca 30-40 centimeter slik at de ikke konkurrerer om mat og vann.

Hvis hagen din ikke er veldig stor, vil du ikke ha problemer siden den krever liten plass. Hvis du vil, kan du så dem uten å lage furer. Disse furene anbefales for plantasjer med større størrelse og optimalisering av territoriet. Det er viktig at du respekterer avstanden på 30 centimeter mellom den ene og den andre slik at det ikke er noen problemer.

Før planting er det viktig å forberede bakken. For dette må det blandes med organisk kompost eller kompost og pløyes eller renses for ugress.

Nødvendig pleie

Tagarninas og deres dyrking

For at planten skal vokse vellykket, uavhengig av måten du planter den på, må den ta hensyn. Blant dem bør du ta hensyn til noen nødvendige forhold.

  • Vær. Ideelt sett bør det være på ganske varme steder der temperaturene er behagelige hele året. Den tåler en kaldbølge, men ikke lenge. Dette passende miljøet vil gi mer kvalitet på høsten.
  • Irrigasjon. Tagarninas bør vannes, men ikke veldig ofte, mye mindre vann. Hvis sesongen er Rainier, vil det ikke være nødvendig å vanne den.
  • Innhøsting. Når planten vokser nok, er det på tide å samle seg. Du trenger en hagesaks og fjern bladene en etter en. På denne måten vil vi bare forlate stilkene som er grønne og langstrakte.
  • til vanlig. Jorda trenger ikke kompost, med mindre det er dårlig jord. Det ideelle er å ha en jord med god drenering, fruktbar og frisk.
  • Beskjæring. Det krever ikke beskjæring. Bare hold det rent, fjern døde blader og ugress, spesielt i løpet av det første året der det er mer utsatt på grunn av det store arealet av land som ennå ikke er i bruk.

Med disse tipsene kan du nyte egenskapene og fordelene med tagarnines i hjemmet ditt.