Skip to content

Tangy Kale Slaw

28 de februar de 2021
  • Du kan bruke alle slags kale til denne salaten; en kombinasjon av farger er både palett og gane. Vask grønnkålen i vann med et dash eddik for å fjerne kornet, og tørk det deretter. Klikk på en annen piksel for å forstørre og lese bildetekster. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Fjern stilkene og ribbeina fra grønnkålbladene og skjær deretter bladene i en chiffonade (strimlet som for slaw).
  • Kombiner alle ingrediensene i vinaigrette i en bolle og rør med en gaffel eller i en krukke og rist til den er kombinert.
  • Pynt denne enkle slaw med noen sesamfrø før servering. Den lages best minst 30 til 60 minutter i forveien – og kan lages om morgenen for å servere til kveldsmåltid – bare kaste godt før servering. Nyt!

Ingredienser:

Lager 4 til 6 porsjoner

1 haugkål eller en sjenerøs kvart blad
2 ss tamari soyasaus
2 ss eplecidereddik
2 ss ekstra jomfru olivenolje
2 ss ren lønnesirup
2 store fedd hvitløk, presset eller finhakket
2 ss sesamfrø
ca 1/4 ts knust rød paprika

Jeg spiste først en versjon av denne salaten på Green Restaurant i San Antonio, Texas. Alt jeg smakte der, var veldig bra, men denne salaten gjorde bare smaksløkene mine til tap-dance. Evelyn Penrod, som tok meg dit, skaffet oppskriften til meg. Det var for en større mengde og hadde mye dressing, så jeg skalerte det ned og lagde mindre dressing. Den opprinnelige oppskriften brukte rapsolje og brunt sukker, men jeg foretrekker olivenolje og ren lønnesirup. Originalen var også mer som en salat siden grønnkålen ble revet i bitestørrelser; Jeg liker å makulere grønnkålen og gjøre den mer som en slaw. Jeg tilsatte også hvitløk og økte sesamfrøene. Du kan bruke de lysebrune frøene som ikke er avskallet, eller jeg brukte en blanding av svart og hvitt – hva som helst vil gjøre – og jeg ristet dem lett i noen minutter i en skillet på komfyrtoppen over svak varme. Dette er en fin måte å nyte råkål på; man kunne erstatte Napa-kål for å gjøre denne slaw.

Vask og tørk grønnkål, fjern stengler og chiffonade i strimler som for slaw; det skal være ca 6 kopper strimlet grønnkål, løst pakket. Overfør til en bolle.

I en liten bolle eller målekopp kombinerer du tamari, eddik, olje, lønnesirup, hvitløk, halvparten av sesamfrøene og knuste paprika. Rør med en gaffel til den er kombinert.

Hell dressingen over grønnkålen og kast den godt for å dekke greenene. Dryss de resterende sesamfrøene over toppen av salaten. Salaten er best hvis den lages minst 30 til 60 minutter i forveien og opptil 4 til 6 timer.