Skip to content

Ti planter for eventyrlystne gartnere

28 de februar de 2021

Acanthus mollis-Bears britches: Jeg plantet acanthus flere ganger før denne tok. Det opprinnelige anlegget la ut noen løpere som jeg har flyttet til andre steder. Dette er en robust plante med lyse, mørkegrønne løvverk som fungerer i full sol til minst halvskygge. Blomstene er ikke spektakulære, men er en ekstra attraksjon.

Gartner i Sentral-Michigan, Dale Dailey, deler sin innsikt med oss ​​på ti planter som skiller seg ut i hagen hans.

«Hagearbeid i Michigan sentrum er litt av en utfordring, men det er flere flotte planter som jeg har oppdaget at eventyrlystne gartnere kan ha glede av. De er ikke nødvendigvis mine favoritter, men hver plante har en uvanlig kvalitet det er verdt å vurdere. Jeg håper du finner forslag nyttige. Det var vanskelig å velge bare ti planter. Jeg vil muligens gjøre et nytt innlegg i fremtiden. «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

Acer griseum-Paperbark mapIe: Jeg kjøpte treet mitt for 20 år siden fra Mellingers, et postordreselskap som ikke lenger driver virksomhet. Kostnaden var $ 7,50 – for et godt kjøp. Treet har modnet og er nå en absolutt skjønnhet, og produserer frø som jeg har samlet og startet flere søsken.
Calendula-Moms Norge-blomster: Denne årlige fortjener omtanke i hager der det er behov for en lapp med lys gul eller oransje farge. Jeg mottok frøene mine fra moren min for tjuefem år siden. Hun skjerfet noen frøplater mens hun besøkte en hage i Norge. Vi kaller dem fortsatt mors Norge-blomster. Planten selvfrø, men er lett kontrollerbar og produserer rikelig med blomster innen 4. juli, som fortsetter resten av sommeren. Det gjør det bra med hel til halv dag med sol.
Coryalis lutea: Dette er en vennlig plante. Den liker skygge, men tåler minst halv sol. Det danner en fin klump med lyse gule blomster som varer mesteparten av sommeren, og gir en lys berøring i skyggeinnstillinger. Det spretter frø og starter nye planter, men det er ikke aggressivt og er lett kontrollerbart. Det har en evne til å finne det rette stedet å fylle ut.
Filipendula ulmaria «Variegate»: Jeg kjøpte denne planten fra det originale Heronswood Nursery for 24 år siden. Det brokkede bladverket er spektakulært, og de hvite blomstene er en bonus. Det gjør det veldig bra i full sol.
Fagus sylvatica «Tortuosa»: Heldigvis har jeg plass på eiendommen min til mange fantastiske trær, inkludert syv veldig forskjellige varianter av europeisk bøk (Fagus sylvatica) – de er blant mine favoritter. «Tortuosa» anbefales på grunn av den begrensede størrelsen. Et annet alternativ vil være Fagus sylvatica «Tricolor» som er fantastisk og en relativt langsom produsent.
Inula magnifica: Den gule blomsterplanten foran er inulaen. Jeg fikk frøet til denne planten fra en hage i Tyskland for mange år siden. Det er en høy, robust plante og gjør det veldig bra i halvskygge. Jeg har også en kortere versjon av planten som gjør det bra i full sol. Jeg er ikke sikker på hva den hvite blomsterplanten på baksiden er.
Opuntia polyacantha «Nebraska Orange»-Prickly pear: Jeg har åtte forskjellige herdige kaktus og fem av dem har blomstret i år. Jeg bor i et sone 5 miljø, men kaktusene har overlevd og mangedoblet i min grus / steinhage. Det er alltid en godbit å se dem blomstre.
Picea glauca «Jean Dilly»-Dverg Alberta gran: Dvergen Alberta gran i midten, gir en interessant tekstur og fargebetegnelse i et område som er halvskygge. Jeg har flere andre dverg bartrær i hagen som gir et lignende fokus.
Spigelia marilandica: Denne innfødte planten er ikke prangende, men i en skyggehage med litt støtte rosa astilbe, spretter de knallrøde blomstene.

138138