Skip to content

Tips for å dekorere med bartrær

16 de juni de 2021

Barrtrær er planter som bringer skjønnhet og eleganse til hagen. I tillegg er det mange som, på grunn av størrelsen de når, fungerer som beskyttelseshekker og til og med som vindbrudd, og siden de vanligvis har eviggrønne blader (bortsett fra noen få arter), er de ideelle for de som vil ha sin spesielle grønne paradis alltid rent og ryddig.

For å nå målet ditt er det imidlertid viktig at du tar hensyn til en rekke ting slik at senere problemer ikke oppstår. Følg disse tipsene for å dekorere med bartrær og nyt hagen din fra begynnelsen.

Velg de som kan vokse i ditt område

Pinus pinea

Dessverre kan ikke alle planter vokse godt i alle deler av verden. Det er noen som bare vokser i varme områder, andre i kalde områder; andre i sure jordarter, andre i alkaliske jordarter … Hver av dem har spesifikke behov, altså For å unngå å kaste bort penger forgjeves er det nødvendig å skaffe nåletrær som har barnehagene nærmest hjemmet.

Ikke plant dem for tett sammen

Sypresser

Disse plantene, selv om de fleste har langsom medium vekst, de trenger å ha nok plass til å trives. Hvis de plantes for tett sammen, vil det til slutt skje at bare de sterkeste vil overleve; det vil si de som har kunnet absorbere mer næringsstoffer fra jorden gjennom røttene.

Før du planter dem, anbefales det på det sterkeste å vite hvor stor avstand det skal være mellom plantene du vil sette opp. For eksempel:

  • Slekt Cupressus: hvis den får vokse 1-2m alene, men hvis den dyrkes som en hekk på 50-60 cm.
  • Slekten Picea: 1m.
  • Slekten Pinus: avhenger av arten, men vanligvis 1-2m.
  • Slekt Taxus: 2-3m, med mindre den dyrkes som en hekk, i så fall vil 40-50cm være tilstrekkelig.

Bruk dvergtrærfuglene til å fylle ut de tomme hullene

Pinus mugo

Selv om de ikke er kjent mye ennå, er sannheten at dverg bartrær er eksepsjonelle planter. De kan vokse i både halvskygge og full sol, og krever ikke mye vedlikehold, og det er derfor de ofte plantes i stein..

Noen eksempler er, i tillegg til Pinus mugo som du kan se på bildet over, følgende:

Alle av dem overstiger ikke en meter i høyden, så du kan ha dem selv i potter.

Desinfiser beskjæringsverktøyene dine før du bruker dem

Topiær kunst

For å forhindre at de blir smittet, er det veldig viktig å desinfisere beskjæringsverktøyene før du bruker dem, siden det ellers vil være veldig vanskelig å unngå å miste dem. Derfor, hvis du skal beskjære bartrærene dine, Rengjør verktøy med apotekssprit ved behov og etter bruk.

Husk at den beste tiden for beskjæring er på slutten av vinteren, når temperaturen begynner å stige over 10 ° C.

Kos deg med bartrær

Pinus contorta

Jeg vet, det er ikke et dekorasjonstips, men jeg tror det er det viktigste: kos deg med plantene. Å observere dem hver dag, se hvordan de vokser, hvordan de endrer seg gjennom årene, faunaen de tiltrekker seg, … er uten tvil det vakreste. 🙂

Så tør du ha bartrær i hagen din?