Skip to content

Tips for å lage en liten hage i gryten eller ubrukte beholdere

16 de juni de 2021

Planting i potter er en ferdighet alle gartnere bør lære, da det er viktig når det gjelder skape vakre hager bruker mange forskjellige typer Hageplanter og hvor er det type potter De er veldig nyttige når plassen er begrenset, ettersom planter kan flyttes og organiseres lettere enn når de er på bakken.

Det er noen triks og teknikker å plante i potter, slik at du kan skape uendelig små hager inne i disse for å imponere.

Typer av potter: fordeler, ulemper og bruksområder

Leire eller terrakotta

Denne typen materiale ser veldig attraktiv ut, men planter og blomster plassert i denne typen materiale har en tendens til å tørke ut raskere enn plast, er de også utsatt for sprekker på grunn av kulde.

Vær forsiktig med denne typen gryte når det er kaldt, vind og / eller snøsesong og legg disse på tepper eller andre overflater om vinteren for å forhindre at de blir fuktige, og reduserer dermed risikoen for frostskader.

Plast

Plasten det er et lettere materiale enn leire og hvor planter og blomster tørker ikke så mye ut som om de var i leire- eller terrakottapotter. Nå er det en bredt utvalg av plastgryter tilgjengelig, og noen kan til og med se ut som terrakottapotter Uten å være det, men med en ekstra fordel, er de mye billigere.

Metall

Øst det er et veldig populært materiale, siden det gir hagen vår en moderne utseende. Metallbeholdere de er frostbestandige, slik at plantene våre ikke tørker ut så mye. Problemet med dette materialet er at varm opp raskt om sommeren og de er like kaldt om vinteren.

Det andre potensielle problemet er korrosjon.

Tre

Trefat de er veldig populære når det gjelder dyrking av frukttrær og alle slags planter og blomster, men dette det er et veldig plagsomt materialesom det råtner med en gang. Du kan forlenge levetiden til en blomsterpotte laget av tre med plastbelegg med folie med hull i bunnen og maling av tre med konserveringsmiddel.

Andre materialer

Tomme kompostposer er ideelle for dyrking av poteter. Andre husholdningsprodukter som gamle gryter, badekar, krukker og bokser lager også quirky emballasje, så gjerne eksperimentere som lage en liten hage i potter det er noe morsomt og genialt.

dra nytte av gamle beholdere for plantene dine

Hvordan gjør jeg det?

 • Velg en solid beholder, så stor du klarer (eller beveger deg) for å la plantene blomstre.
 • En pott med flere hull i basen den er ideell for å la overflødig vann renne bort.
 • Tilsett flerbrukskompost med omtrent tre fjerdedeler. Nå kan du legge til plantene.
 • Vurderer plasser et sentralt fokalanlegg, kanskje en høy plante med bemerkelsesverdig løvverk.
 • Kontrasten av farger eller teksturer gjør potten litt grå, som uten nåde.
  Prøv å legge planter, som Helichrysum eller Lysmachia, over kanten av beholderen.
 • La det være 5 cm mellom toppen av jorden og toppen av beholderen. Dette vil forhindre at kompost søler over kanten når du vanner.
 • Når du plasserer containerne i endelig posisjon, bør du vurdere å plassere dem slik at overflødig vann drenerer fritt, bortsett fra at de også er lettere å bevege seg i en annen stilling når de er litt hevet.

Hvordan kan jeg holde den lille hagen min sunn?

Du må ta mer hensyn til planter som plasseres i potter enn åpen mark, da potter begrenser veksten av rot og planter ikke er i stand til å dra nytte av fuktighet like lett som på bakken.

 • Hold en ensartet vannforsyning og sørger for god drenering for å unngå opphopning av vann.
 • Undersøk jordfuktighetsnivå etter regnet for å se om du trenger å vanne beholderen manuelt.
 • Installer en automatisk vanningsanlegg (tilgjengelig i byggevarer / hjemmebutikker) hvis du ofte er borte fra hjemmet.
 • Påfør en flytende gjødsel høyt nitrogen hvis planter virker gule eller triste.