Skip to content

Tips for små hager

22 de juni de 2021

For noen dager siden publiserte en kontakt salget av huset hans, et lite hus, men med en vakker hage av de som man ville sverge, kan ikke eksistere. Det var midt i byen, og selv om det var lite, var det en oase midt i det konkrete kaoset.

Og så falt det meg å begynne å undersøke små hager, med oppdraget å forbedre dem med praktiske ressurser. Tross alt må mange av oss nøye oss med balkonger, terrasser eller a redusert luftrom. Bør vi gi oss for å sove? Selvfølgelig ikke!

Ideer for å forstørre hagen

Hvis du har en liten hage, er det best å studere den grundig, vet dimensjonene og måten solen gir strålene på, hvis det er områder med konstant skygge og hvis terrenget er regelmessig eller uregelmessig.

Fordelen med små hager er at de er varme og lar deg skape en hjemmekoselig atmosfære, de blir mer et hjemmemiljø, et rom for daglig sameksistens. For det er det beste plasser bord og stoler, noe ornament på den for å gjøre den lille hagen til et ideelt sted å nyte frokost eller en matbit.

Små hager

Du kan innlemme noen blinks som fungerer som en optisk illusjon for å skape en følelse av at hagen er større enn den egentlig er. Hengende potter de er et alternativ. Plasser flere av dem til den ene siden, på en vegg, og du vil se hvor vakre de er fordi blikket vil fokusere på akkurat dette hjørnet, og gi ideen om at det er flere sektorer i hagen.

En av de mest effektive midlene er tilstedeværelse av speil. Du kan plassere dem på veggene i hagen for å gi følelsen av at det er mer plass. Plasser dem på et sted der refleksjonen alltid er noe grønn: planter, trær, blomster. På denne måten vil hagen fremstå mye større.

Blomstens magi

Benytt deg av fargene på blomstene for å skape forskjellige hjørner, da disse differensierte sektorene gjør at overflaten kan «utvides». Prøv å bruke blomster i forskjellige størrelser og former for å skape levende segmenter som, selv om de er differensierte, tillater å skape en kontinuitet med resten av hjørnene. Dra nytte av det ujevne terrenget til lage nivåer, noe som også hjelper hagen til å se større ut.

Og på den ene siden kan du ha litt hage i potter, for å nyte organiske aromatiske urter, som gir en utsøkt aroma som vil utfylle hagen din og få den til å se vakrere ut.

Små hager