Skip to content

Trinn for trinn: såing av plenen

23 de juni de 2021

For å ha en grønn kappe i hagen er det nødvendig å ta hensyn til to grunnleggende aspekter, på den ene siden forholdene på landet og på den andre den forsiktigheten vi får når plenen er plantet.

For det første er det nødvendig med litt øvelse, det vil si det kliniske øyet som lar oss redegjøre for landets tilstand. Men hvis det er første gang du sår gress Følgende anbefalinger kan hjelpe deg.

Aspekter å vurdere

På tidspunktet for plant gresset I hagen er det viktigste å sjekke hvordan jorda er, det vil si hvilken type jord vi har, og om den er ensartet eller har uregelmessigheter. Det er viktig å verifisere at du har en godt vannuttak siden det ellers vil akkumuleres i noen sektorer og dermed påvirke frøene som er plantet, og spiring vil ikke utvikle seg som det skal.

Gress

Etter å ha undersøkt terrenget vil det være nødvendig å tilsett næringsstoffer om nødvendig for å berike jorden. Dette vil hjelpe gresset til å vokse bedre og raskere samtidig som det fremmer ensartethet.

Det tredje punktet er gulvdybdeeller så for å så gress er det nødvendig å ha en dybde på minst 10 cm.

Å så!

Når jordforholdene er bekreftet, er den første tingen å gjøre å vanne landet og vente på at ugresset begynner å vokse. Denne prosessen vil tjene til rydde bakken av inntrengere fordi de når de vokser – en eller to uker senere – må fjernes ved hjelp av et herbicid. På den annen side, sjekk at det ikke er noen maurbakker og fjern dem.

Gress

Det rene landet er klart til å bli sådd. Spred frøene jevnt over overflaten, og bruk deretter en rake for å dekke dem med jord. Seinere vann moderat, men regelmessig å følge med på veksten av plenen.

Når det begynner å spire, reduser vanningsfrekvensen.

Husk at beste tiden å plante gress er vår og høst.

Hvis gresset begynner å vokse, blir du overveldet av høyden det blir, husk at du alltid kan bruke en av de anbefalte gressklippere. Dette vil hjelpe deg med å holde hagen sunn og elegant.