Skip to content

Typer av vekstbord

22 de juni de 2021

Tenker du å kjøpe et vekstbord til balkongen din? Når du begynner å undersøke emnet, finner du et stort antall alternativer som ikke bare varierer i estetikk og produksjonsmaterialer, men også i systemet.

Utover det faktum at det er dyrkingsbord av plast, tre eller metall, er det viktigste å vite at det er to typer: på den ene siden er det vokse bord som følger den tradisjonelle metodenMed andre ord fungerer de som store beholdere for å imøtekomme substratet for utvikling av planter.

Fremtidens bord

På den annen side er det kultivasjonstabellene som er orientert mot en bestemt markedsnisje som for hydroponiske avlinger. Sistnevnte kommer med alt som er nødvendig for at avlingene kan utvikle seg fra en næringsoppløsning med kjemiske elementer blandet med vann, og det er derfor de har alt som er nødvendig for å gjennomføre denne prosessen. De kommer med en Vannpumpe som sørger for at vannet sirkulerer og også med en tank for næringsoppløsning og en strømanlegg ansvarlig for at alt fungerer.

Dyrkingsbord

På den annen side er førstnevnte mye enklere, med en bestemt mengde substrat slik at en hvilken som helst avling kan utvikle seg. Hvis du velger disse, er det viktig at du tar hensyn til avlingene du interesserer deg for. Hvis du velger en som er for tynn, vil den ikke ha den nødvendige dybden for at du skal kunne dyrke de variantene som krever stor dybde. Disse tabellene bruker plantasjens underlag som du kan finne i alle barnehager.

Dyrkingsbord

For ryddige gartnere

Endelig er det modulære vekstbord som tillater det dyrke arter etter grupper. De er et alternativ til tradisjonelle dyrkingsbord med muligheten for at det er mulig å gruppere avlinger, enten det er kulinarisk, hengende osv.

Mer informasjon – Dyrk bord for å ha en hage hjemme