Skip to content

Typer hagedammer

27 de juni de 2021

Hvis du har en hage hjemme, og en stor plass til å dekorere den og bruke forskjellige elementer for å gjøre den vakker, er et ideelt alternativ du kan vurdere dam for å dekorere hagen din, siden det vil gi det mye liv, og du kan også innlemme forskjellige planter og til og med noe dyr som kjæledyr. Dammene kan være forskjellige, avhengig av funksjonen du vil gi dem, i tillegg påvirker også størrelsen og hva du vil bruke med hver enkelt.

I dag vil vi fortelle deg litt om typer dammer til hagen avhengig av hvilket materiale de er laget med, på denne måten kan du være den som velger hvilket materiale som er best tilpasset hagen din, for dine behov og for lommen. Vær oppmerksom og noter slik at du kan analysere dammen du foretrekker.

Først av alt finner vi kunstige eller plastiske dammer, som er ganske motstandsdyktige og raske og enkle å installere. De finnes i forskjellige former, størrelser og farger, hvorav svart, grønt eller grått dominerer. Hvis hagen din er liten, kan du supplere den med denne typen dam som vil se spektakulær ut, og som gir stedet et mer naturlig preg.

Andre dammer som finnes er de av plast- eller PVC-ark. Disse dammerne er mye mer uformelle, men klarer å gi hagen en mer naturlig stil og forbedre landskapet. I likhet med kunstige dammer kan de finnes i forskjellige størrelser og former, som er bedre tilpasset plassen du har og har tilgjengelig. På samme måte kan denne typen dammer lages etter mål slik at de er perfekte i hagen din.

Endelig har vi larbeidsdammene, som er mer komplekse, men ser vakre ut, siden de ser nesten naturlige ut. Hvis du er en av dem som har en stor hage og vil fremheve og legge større vekt på dammen, anbefaler jeg at du bygger en innebygd dam. Det er viktig å huske på at selv om de er de mest naturlige, er de også de dyreste, siden installasjonen ikke er enkel.