Skip to content

Typer vannplanter

22 de juni de 2021

De vannplanter lever i vann og i tillegg til å tilby skjønnhet og unikhet, oppfyller de viktige funksjoner ved å holde vannet rent og forhindre at alger sprer seg.

Det er mye arter og forskjellige varianter av vannplanter, å være noen veldig populære og andre eksotiske eksemplarer som er vanskelig å finne. Men i dag vil vi vie oss til å kjenne grunnleggende typer vannplanter For å ha en generell oversikt og vite i hvilke farvann vi seiler når vi kjøper de første eksemplarene.

Dype havplanter

Det er de plantene som til tross for at de lever i et vannmiljø trenger å ha røttene i bakken, det vil si at disse røttene legger seg på bunnen av dammen mens planten dukker opp på overflaten.

Det er dypvanns vannplanter som er veldig populære, for eksempel vannliljer, selv om det også er Blue Star, Nynphoides creanta eller Lotus Flower.

Lotus blomst

Flytende vannplanter

Som navnet antyder, er dette vannplanter som alltid flyter på overflaten. De er prangende og lette å dyrke siden de ikke trenger å plantes, siden det er nok å sette dem i vann.

Noen av de vanligste er vannhyacinten, vannsalaten eller andungen …

Duckweed

Oksygenerende vannplanter

Disse plantene er veldig viktige i enhver dam fordi de i tillegg til å tilby skjønnhet er viktig for å holde vannet rent og fri for alger. Takket være bladene som er under vann, absorberer planten mineraler og karbondioksid, og forhindrer spredning av alger.

Selv om blomstene vises på overflaten, er det ikke en prangende plante, så den kombineres vanligvis med andre. Blant de mest populære er Ceratophyllum, Vallisneria, Elodea og Laragosiphon major.

Elvebredden eller banken vannplanter

Som navnet antyder, er de planter som lever i vann, men alltid på kantene eller kantene, og kikker ut omtrent 5 til 10 cm. Noen eksempler er Acoro, Yellow Lily eller Cyperus.

Og en til

Det er en type plante som, selv om den ikke er akvatisk, blir ansett som sådan fordi det er de som, selv om de ikke lever i vann, trenger å gjøre det ved siden av, i nærliggende områder krever de en veldig fuktig og oversvømmet jord. Disse inkluderer bambus, bregner, Nemesia og visse varianter av Primroses.