Skip to content

Ugress i gresset

23 de juni de 2021

Alt ser ut til å være i orden, plantene blir sterke og sunne i hagen, gresset ser grønt og strålende ut og trærne er i den vakre årstiden når fruktene gir friskhet og farge.

Men litt etter litt, til tross for at du bruker en gressklipper, begynner bildet å endres når ugress de skynder seg for å dekke små mellomrom for å dekke hvert hjørne, i en langsom, men kontinuerlig prosess som må kontrolleres. Ellers vil planter og busker bli påvirket.

Den tause fienden

Ugress finnes i alle hager, de dukker opp fra ingensteds og sprer seg lett. I noen tilfeller representerer de kanskje ikke store trusler, men generelt påvirker de plantene når de konkurrerer med sin normale utvikling mens de endrer utseendet på plenen etter en lang pleieprosess.

I sistnevnte tilfelle er utseendet på ugress nesten en naturlig omstendighet for hver plen, og det er veldig vanskelig å ikke ha ugress, så det er best å være kontinuerlig forsiktig med å bekjempe dem når de blir født.

Ugress

¿Hvordan unngå at ugress vises på plenen? Det første du kan gjøre er ikke kutt gresset flush Vel, hvis du lar den være noen centimeter høy, vil du få den til å generere en viss nyanse og dermed kontrollere utviklingen av ugress, og hindre dem i å spire. EN løs jord er også gunstig og det er derfor du kan lufte plenen, da dette bidrar til å forhindre at det blir dårlige hint. Hvis jorden er i god stand, absorberer den regnvann bedre og dermed oppnås en mer næringsrik jord som forhindrer at plenen dør og ugress vises.

I denne forstand kan du også gjødsle gresset for å berike jorden. Husk også at vanning skal være regelmessig, spesielt i de tørreste månedene av året.

Kom deg bort!

Hvis du oppdager at det er ugress i plenen fra hagen din, kan du utføre luking for å eliminere det. Da vil gresset ha mer plass til å utvikle seg og vokse. Det er også mulig å bruke ugressmidler, med mulighet for kjemiske eller naturlige. Hvis du velger sistnevnte, er eddik, salt eller flytende gjødsel effektive.

Kokende vann er også effektivt mot ugress, selv om det må sprayes nøyaktig på det berørte området.

Ugress