Skip to content

Urte Libations

16 de april de 2021
  • Sangria Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Lemonbalmolitan Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger

Samle urtepremien din for å lage smakfulle urtesiruper som kan brukes til kjøling av cocktailer eller drypp over sommerfrukt eller shortcakes. Disse deilige smakspakede sirupene kan kjøles ned for å ha til rådighet, eller de kan frosses slik at du kan nyte dem året rundt!

Det er sommer og leve er enkelt. Etter en lang varm dag på jobben, i hagen, på sport eller på stranden, ser de fleste av oss frem til å slappe av med en kjølig libation. Jeg liker å lage oppskrifter som kombinerer nettopp plukkede urter med fersk frukt, fruktjuice eller til og med grønnsaksjuice, for å lage deilige og uvanlige drikker, og tilfører ofte likører og brennevin for å lage inspirerte cocktailer. Noen er klassiske cocktailer med urter tilsatt for å øke smaken, mens andre er oppfinnelser eller sammenblandinger fra mange år med glede mens du ser solen gå ned på stranden eller i hagen til hagen.

Deling av en cocktail før et måltid er ikke bare en fin måte å slappe av, men det er en langvarig sosial praksis, enten det er for en innsamling, en festlig anledning eller bare båtdrink i cockpiten eller verandaen. Min personlige smak har en tendens til klare brennevin blandet med sommerfrukt, på steinene eller frossen, servert i et passende glass, som kan være ting som et fancy martini-glass for en kosmo eller en halvliter murer krukke for en rom punch . De fleste cocktailer kan lages uten alkohol, og fremdeles gir deilig libation. Disse urtedrikkene egner seg til glatt nipp, så slapp av, sett føttene opp, enten du er på veranda, uteplass, dekk, bakluke, piknikteppe, plen eller strandstol, og nyt forfriskningen.

Advarsel: Disse cocktailene er glatte og går lett ned – pass på at du ikke overdriver det. Du er laster for mengden libations dine gjester drikker.

Nedenfor er en oppskrift på en enkel sirup smaksatt med urter etter eget valg (denne oppskriften er hentet fra Not Just Desserts – Sweet Herbal Recipes, som jeg ga ut i 2006). Når du har laget en av disse, vil du lage mange flere; moroa er å skape og bruke dem. For eksempel lager jeg sitronmelissirup og bruker den i en kosmopolitisk å lage en «Lemonbalmolitan», og den er også fantastisk i ekte eller mock sangria. Jeg liker laurbærsirup i piña colada og myntsirup i mojitoen min. Jeg kombinerer også mange av disse sirupene med like mye musserende vann og serverer dem på klippene for en forfriskende naturlig brus. De er også fantastiske på fruktsalat, drizzled på iskrem, eller over kake, pannekaker eller vafler; du vil tenke på alle mulige måter å bruke dem på.

Urtsirup

Urtsirup er fantastiske smaksessenser som kan tilsettes drikkevarer, samt frukt og desserter. Disse sirupene er designet for drikkevarer; de er lett søte, men ikke overveldende. Mine favoritturter til drinker er: bukt, basilikum, sitronurter, mynte, appelsin mynte og sitrus-duftende pelargoner.

Gjør en generøs 2 kopper

2 kopper vann
1 kopp sukker
Omtrent 8 til 10 urtekvister (4 til 5 tommer lange) eller en stor håndfull blader

For å lage en urtesirup, kombiner vann og sukker i en liten gryte, legg på moderat varme og kok opp. Tilsett urtebladene, dekk til, fjern fra varmen og la stå i minst 30 minutter. Fjern bladene og press dem inn i sirupen for å trekke ut smaken.

Når den er avkjølt til romtemperatur, avkjøl. (Hvis du har det travelt, setter du den varme pannen med sirup i et isbad for å avkjøle den raskt). Denne sirupen kan lages foran og oppbevares i kjøleskapet i en uke til ti dager. Sørg for å merke, for alle sirupene ser lik ut.

Hvis du vil beholde sirupene i lang tid, heller du dem i krukker eller flasker, og etterlater minst en tomme hodeareal, legg på lokket eller lokket og merk dem. Vi fryser dem i opptil ett år. Ta den ut av fryseren kvelden før du bruker den, og la den tine, eller legg flasken i en bolle med varmt (ikke varmt) vann for å tine raskere.

Ferske urter å bruke til sirup:

Mengden av urter og urteblomster som brukes, vil variere og avhenge av smaken til hver enkelt urt. Listen nedenfor er for kvister som er omtrent 4 eller 5 tommer lange.

Anis isop: 6 til 8 kvist med blomster, eller en håndfull blomster
Basilikum: 6 til 8 kvist av anis, kanel, grønn eller sitron basilikum
Bukt: 10 til 12 blader
Lavendel: 10 blomsterpigger eller 1 ss blomster
Sitronmelisse, sitron timian eller sitron verbena: 8 til 10 kvist
Mynte: 10 til 12 kvist av oransje mynte, peppermynte eller mynte
Rosmarin: 5 eller 6 kvist
Salvie: 4 vanlige salviekvister; 6 salvekvister med fruktduft eller ananas
Duftende pelargoner: 12 til 15 blader
Estragon eller meksikansk dragon: 6 til 8 kvist
Vanilje: 1 bønne, halvert og delt i lengderetningen
Urtefrø: ca 1 ss blåmerket anis, koriander eller fennikelfrø (litt grønn er best)

Sirupoppskrifter:
Eksotisk ingefærsirup med sitronerter
Bay Sirup

Dette er en av favoritt sirupene mine. Den vant førsteplassen i år på International Herb Symposium som den beste i urte-sirup / Elixir-kategorien.

Mens urtene mine er rikelig og i sesong, lager jeg masse sirup og fryser dem i hermetikkglass, og etterlater et godt 1-tommers headspace (de utvides når de er frossen). Tine og bruk etter behov; Husk å merke glassene siden de alle ser like ut når de er frossne.