Skip to content

Utfør innenlandsk vermikompostering trinn for trinn

12 de juni de 2021

Hovedmålet med husholdningskompostering Det tar vare på miljøet og prøver på en eller annen måte å utrydde nivåene av miljøforurensning som vi fremmer på daglig basis, siden det er klart at det gjennomsnittlige menneskets kultur og spisevaner genererer en stor mengde organisk avfall, generelt i kjøkken.

Når vi snakker om organisk søppelVi refererer til de matbitene som ikke brukes til tilberedning av frokost, lunsj, snacks eller middager, for eksempel skinn av frukt eller grønnsaker, kronen av jordbær eller ananas eller kofferten av brokkoli.

Kompost

Alt dette avfallet (organisk avfall), når det blir kastet feil, de ender vanligvis opp med resten av vanlig søppel, som plast, papir, glass, smuss fra kjæledyr eller fra den daglige rengjøringen av husene våre.

Er kryss av vanlig husholdningsavfall I stor skala genererer tonn metan en giftig gass som er mer skadelig enn karbondioksid når den spaltes, og denne prosessen ender med å samarbeide med det vi kjenner som drivhuseffekten.

Imidlertid er det en måte å se den positive siden av dette avfallet, eliminere forurensningsnivåer samtidig skaper vi gratis kompost av god kvalitet for planter eller avlinger gjennom kompostering.

Kompostering og vermikompostering

Kompostering er en prosess som ender med å være gunstig for plantene våre, dette Det er gitt fra bruk av planterester ved å konvertere dem til organisk materiale.

Kompostering

For å gjennomføre denne prosessen er det nødvendig å ha en hage tilgjengelig, da den ender opp med å være veldig nødvendig en stor plass utenfor huset. Det positive ved denne prosessen er at på grunn av den store mengden plass som må være tilgjengelig, kan mye plantemateriale assimileres.

Vermicomposting

Kompostorm

Utførelsen av denne prosessen er liknende det er mye mer praktisk, siden bare en passende container er påkrevd og den kan være plassert i et hvilket som helst hjørne i det indre av husene deres.

På den annen side er det viktig å understreke at kompleksiteten som utarbeidelsen antas å være antatt er totalt falsk, så i dette innlegget vil vi gi lage verktøy enklere for deg å finne på nettet.

Marker det også myten om den «dårlige lukten» som driver ut utviklingen av denne prosessen er ikke helt sant, siden det er noen retningslinjer for utførelsen som gjør det mulig å holde området rent og uten dårlig lukt. Dårlig lukt i vermikompostering er et tegn på dårlig påføringsteknikk.

Hvordan lage vermikompostering?

Det første trinnet er uten tvil, ha en vermikomposter, siden vermikomposteren er det viktigste verktøyet for utførelsen av denne organiske prosessen som vil gi oss som et sluttprodukt, en gjødsel av høy kvalitet til fordel for plantene dine.

Vermikomposteren kan ha ønsket størrelse eller diameter, men hvis det er noe som regel i dette teamet, er det at det må være i samsvar med en viss struktur og egenskap.

Det må ha lufting siden vermikomposteringsprosessen krever tilstedeværelse av ormer som fremskynder utviklingen av aktiviteten.

Den valgte beholderen må ha hull som tillater luftstrømning inne i vermikomposterenDette vil forhindre feil spaltning av mat og påfølgende generering av dårlig lukt. Den passende formen for beholderne å velge mellom er en skuffform, det vil si langstrakt og lav i høyden.

Klargjøring av vermikomposteren

Kompost

Disse containerne vil være plassert på hverandre, i form av et tårn, i tillegg må være koblet sammen med hull som tillater strøm av både ormer og væsker, og samarbeider med en ordentlig nedbrytning av organisk avfall

De skal også ha hull i sidene for oksygenstrømmen.

Etter at all strukturen er opprettet, bør det gjøres en seng for vermikompostering, anbefales det å lage denne sengen med avis kuttet i strimler og fuktet

På denne sengen legger vi til grønnsaksutklipp som vi genererer på kjøkkenet vårt, og til slutt må vi legge ormene med noen få håndfull jord.