Skip to content

Utforming av en hage trinn for trinn (I) – Første betraktninger

23 de juni de 2021

Har du et stykke land og vil du kunne nyte en hage? I så fall bli med meg i denne guiden når jeg designer hagen min på nytt. Jeg vil forklare i detalj trinn for trinn slik at du kan ha et område der du kan beundre plantene og hvile. Før du begynner, si at hvis du er i tvil eller ikke vet hvilket materiale du skal bruke, ikke la mer tid gå og ta kontakt med med oss.

Fordi en god hage trenger ikke være en stor utgift økonomisk. Og vi skal vise deg det.

Verft

Før du selv utarbeider, er det viktig å vurdere følgende:

  • Totalt tilgjengelig areal: å vurdere å sette noen planter eller andre. Trær som eik eller falsk banan trenger mye plass for å vokse og utvikle seg ordentlig.
  • Landtype: Ikke alle planter vil leve godt i hvilken type jord. For eksempel: en azalea vil lide jernklorose i kalkholdig jord.
  • Vanningsvann: Vann med for høy pH kan være et problem for acidofile planter.
  • Budsjett: Avhengig av pengene vi ønsker (eller kan) bruke, velger vi voksne eller unge planter. I det første tilfellet, fra første plantemoment, vil vi se en interessant hage; men i det andre tilfellet kan vi glede oss over å se plantene vokse.
  • Bruk det du vil gi hagen: Hvis du har barn, kan du være interessert i å ha et tydelig område hvor de kan leke.
  • Tid tilgjengelig for å ta vare på den: En hage med lite vedlikehold er ideell for de som ikke har mye tid til å vedlikeholde den, i tillegg til de lave økonomiske kostnadene den medfører.

Cyca revoluta

Og med disse pliktene forlater jeg deg i dag. Neste uke skal vi gå inn på emnet ved å forklare hva utkast er og hva de er til, og hvordan man lager et uten å kaste bort mye tid, i tillegg til andre interessante ting det vil sikkert være nyttig for deg.

Ser deg snart!