Skip to content

Velge hageplanter

22 de juni de 2021

For å designe en hage må du ha en grunnleggende ide og så vite hvordan du kan utvikle den. Det er familier som ansetter en profesjonell for å designe hagen og ta vare på alle detaljer, mens andre foretrekker å gjøre prosessen på egenhånd og dermed lære under turen.

Det er mange trinn å følge til du kommer til utvalg av hageplanter, en etterlengtet og etterlengtet scene. Men det handler ikke bare om smak, ettersom å velge de riktige plantene til hagen innebærer å kjenne terrenget, klimaet og måten solen beveger seg gjennom dagen. Som med kunstneren foran et tomt lerret, må du tenke på rommet som en komposisjon der delene og helheten er sammenkoblet, hver del vil ha en effekt på den andre.

Hovedanlegg

I Hagedesign, det er såkalte knutepunkter, som er naturlige eller kunstige elementer som tiltrekker seg oppmerksomhet og på en eller annen måte organiserer designet. Det kan være en vannfontene, et bord med stoler eller i beste fall et slående og stort tre. Det viktige er å vite at designet starter fra disse fokuspunktene.

I forkant av velg hageplanter studer stedet og oppdag brennpunktene. Hvis du ikke finner noen, kan du opprette dem med noen mest slående planter som vil være hovedpersoner. De er nøkkelplantene, de du velger med presisjon fordi de vil få mest oppmerksomhet. Generelt snakker vi om store trær eller busker.

Verft

Støtteplanter

Sammen med nøkkelplantene, må en annen gruppe velges, den av planter som fungerer som et komplement. Er det støtteplanter Y vil fungere som en hagestruktur. Blant dem kan vi markere klatreplanter, hekker, busker og til og med små trær.

Fylle planter

Som navnet antyder, er de planter som tjener til å fullføre hagen, og det er derfor de ligger på steder som trenger fylling eller områder som er tomme. Det er de vanligvis lave eller krypende planter.

Dekorative planter

Er det planter som er i hagen til dekorative formål og det er derfor de preges av form og farger. Spekteret er veldig bredt, alt fra ettårige til løkplanter, urter og små busker.

Hortensiaer