Skip to content

Vinbær og blåbær med sitronbasilsirup

20 de februar de 2021
  • Server denne patriotiske desserten på den fjerde eller når som helst! Klikk på en annen piksel for å forstørre og lese bildetekster. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Fersk sitron basilikum er herlig med frukt.
  • Høst planten ned til det andre settet med blader, slik at du får kontinuerlig sommervekst.
  • Å lage urtesirup er enkelt og en fin måte å bevare sommersmak hele året.
  • Når sirupen er avkjølt, sil den og hell den over frukten; oppbevar resten i en merket krukke i kjøleskapet.
  • Ha noen marinerte bær og sitronbasilsirup i bunnen av dessertrettene før du tilsetter isen.
  • Topp isen med mer bær og sirup. Server med en gang eller frys til du er klar til å spise.
  • Nyt denne deilige og enkle, røde, hvite og blå desserten med sommerens frukt!

Ingredienser:

Sommerbær og sitronbasilikum kombinerer for å gi en økt kombinasjon av sommersmak. Server denne over iskrem eller pyntet med pisket krem ​​eller yoghurt til en patriotisk dessert! Hvis du ikke har sitronbasilikum, kan du prøve sitronmelisse eller sitronverbena – eller bare lage den enkle sirupen nedenfor med en sitron av 1 sitron.

Lager ca 6 porsjoner

Lag først Lemon Basil Sirup

Urte sirup er fantastiske smak essenser som kan tilsettes i stedet for væsken i kaker, paj fylling og sorbeter. De er gode på alle slags frukt og brukes i drikkevarer som limonade og iste. Lag disse når du har friske urter i overflod, deres smak og aroma vil gi frukt og desserter en lysstyrke.

Lager ca 2 kopper

1 1/2 kopp vann
1 1/2 kopp sukker
Ca 10 sitron basilikumkvist eller en stor håndfull sitronurtblader

Forbered deretter bærene:

Omtrent 2 sjenerøse kopper vinbær
1 til 2 kopper blåbær
Omtrent 1/2 til 3/4 kopp sitron basilikum sirup

Klargjør sirupen først. For å lage en urtesirup, kombiner vann og sukker i en liten gryte, legg på moderat varme og la det surre, rør til sukkeret oppløses. Tilsett sitronbasilikum som blåser bladene mot siden av pannen med en skje. Dekk til, fjern fra varmen og la den stå i minst 30 minutter eller til romtemperatur.

Fjern bladene og press dem inn i sirupen for å trekke ut smaken. Hell i en ren flaske eller krukke og merk etiketten. Denne sirupen kan lages foran og oppbevares i kjøleskapet i omtrent 10 dager.

Hvis du vil beholde sirupen i lang tid, heller du den i en krukke eller flaske, og etterlater minst en tomme hodeareal, legg på lokket eller lokket og merk. Frys dem i opptil ett år. Ta den ut av fryseren kvelden før du bruker den, og la den tine, eller legg flasken i en bolle med varmt (ikke varmt) vann for å tine raskere. Bruk det du trenger og frys ned på nytt hvis ønskelig.

For å kombinere bær og sirup, kast bærene i en bolle med sitronsirupen. La stå i minst 1/2 time eller opptil tre. Server med vaniljeis, pisket krem ​​eller yoghurt.