Skip to content

Vinter, den ideelle tiden for å forberede frøplanter

11 de juni de 2021

Hvem sa at du kan så frø om vinteren? Det er sant at det ikke er en veldig god tid for dem å spire, men i løpet av disse månedene såbed kan tilberedes slik at våre fremtidige nye planter kan begynne å spire når godværet kommer tilbake.

Så tør du? Legg merke til disse råd å starte sesongen på høyre fot 🙂.

Hotbed

Jeg elsker å så. Det er en opplevelse som jeg aldri blir lei av å leve. Hver plante, hvert frø, er unik. Spiringsprosessen og påfølgende utvikling av frøplanten er ganske et eventyr: du vet aldri hva som kan skje. Soppene er alltid der, prøver å svekke den, altså det er veldig viktig å gjøre forebyggende behandlinger med soppdrepende middel fra begynnelsen. Noen bader til og med frøene med det før de så dem. All forebygging er lite når det gjelder å unngå sopp.

Av samme grunn må du bruke nye frøbed eller, hvis ikke, ren (Det vil være nok å rengjøre dem med vann og noen dråper oppvaskmaskin). På denne måten vil vi sikre at anlegget ikke trenger å ta noen risiko.

Salatfrøbed

Y, Hvilket underlag skal du bruke? Vel, det avhenger mye av plantetypen. Siden jeg ikke liker å komplisere meg selv eller komplisere andre, vil jeg fortelle deg hva jeg gjør:

  • Universelt underlag (de har vanligvis en høy andel svart torv og litt perlit): for blomster, innfødte og hagebrukplanter.
  • Porøse underlag (akadama, perlit, kiryuzuna): for ikke-innfødte trær og busker.
  • Blond torv: for kjøttetende planter. Det er viktig å vanne med regn eller osmosevann for å holde torven sur.

Generelt vil de ikke spire til våren, men i tilfelle det er en som gjør det, selv om det er en kaldt resistent plante, anbefaler jeg at beskytt den enten innendørs eller med gjennomsiktig plast. Så du kan komme gjennom vinteren uten problemer.

Å plante planter er en givende opplevelse, synes du ikke?