Skip to content

Vinter squash suppe med svarte bønner og mais

17 de februar de 2021
  • Squash suppe med jalapeno maisbrød. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Squash suppe. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Squash suppe og jalapeno maisbrød. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger

Ingredienser:

1 butternut, eikenøtt, delikat, karneval eller søt dumpling squash – eller et lite gresskar – stekt, skrelt og kuttet i bitstykker (ca. 4 til 5 kopper)
1 tørket ancho, pasilla eller chili negro chili pepper, stilket, frøet og hakket; eller ca 1 1/2 til 2 ts bakket ancho eller pasilla chilipulver
1/2 kopp kokende vann
2 ss olivenolje
Ca 1 kopp hakket løk
2 til 3 store fedd hvitløk, hakket
2 kopper fersk eller frossen mais
15-ounce boks (eller ca. 1 1/2 kopp kokte) svarte bønner, drenert og skyllet
Omtrent 6 kopper grønnsaksbuljong
Salt og nykvernet pepper
Ca 1 ts spisskummenfrø, ristet og malt
1/2 kopp nykuttet koriander
Fersk kalk

Denne sørvestlige suppen har den opprinnelige trioen squash, bønner og mais; deres smaker har blitt kombinert i århundrer. Denne suppen er rask å montere når squash eller gresskar er tilberedt. Det kan gjøres fremover; det er en av de suppene som smaker enda bedre dagen etter. Hvis du ikke liker koriander, erstatt italiensk flatbladet persille og / eller basilikum.

Serverer 6 til 8

Forvarm ovnen til 350 º F. Skjær squashen eller gresskaret i to. Fjern frøene og legg squashen med kortsiden ned i en bakebolle med ca. 1 tomme vann i bunnen. Plasser squashen i ovnen og stek i alt fra 30 til 60 minutter eller til squashen er øm. Mindre, tynnvegget squash koker raskere enn en tykk butternøtt, så koketiden varierer. Dette trinnet kan gjøres en dag eller to foran. Hvis du vil servere suppen i et uthulet gresskar, kan du gjøre dette mens squashen baker.

Soak den tørkede chilen i 1/2 kopp kokende vann for å myke; hvis du bruker malt ancho, legg det til suppekannen med kraften. I en stor suppekanne varm oljen over middels varme og tilsett løk. Surr under omrøring i 5 minutter. Tilsett hvitløk, squash, mais og bønner og rør godt. Tilsett kraften sammen med ancho chile, dekk til gryten, og kok på middels lav varme i 5 minutter. Krydre rikelig med salt og pepper og tilsett spisskummen og kok i 10 minutter, slik at det bare knapt simmer.

Tilsett koriander og press en halv kalk i gryten, rør, fjern fra varmen og dekk til i noen minutter før servering. Smak til lime, salt og pepper og juster om nødvendig.