Skip to content

Vintersolvervbryllup

17 de februar de 2021
 • Evergreen kranser er utsmykket med tørkede blomster i blå og lilla nyanser (hjemmelaget og tørket). Rundene av lønn er i sentrum med vatterte hermetiseringsglass som holder votive stearinlys og eventyrlys. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Her er en rekke nyhøstede solsticeurter og sesongmessige grønne grønnsaker. Foto/Illustrasjon: susan belsinger
 • De tre urter av solstice er kristtorn, eføy og misteltein.Foto/Illustrasjon: susan belsinger
 • Disse tre urtene brukes ofte i keltiske seremonier og har blitt omtalt i århundrer i Vintersolverv-feiringen. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Enhver form for kristtorn vil gjøre – de mykere har ikke så skarpe punkter og er lettere å jobbe med. Holly er også en yuletide urt og planten i fødselsmåneden desember.
 • Det er mange slags eføy, fra store blad til veldig modige små blader – alle garner godt for kranser, kroner eller hattedekorasjoner. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Mistelten er en av de eldste plantene som brukes i solstice-seremonier; den brukes også til juledekorasjoner og julepynt. Den henges ofte over hodet eller i en kyssekule, og man skal kysse deres sanne kjærlighet under denne urten. De hvite bærene og løvet er giftige, så heng utenfor barns og kjæledyrs rekkevidde. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Zack Wilkes har en tradisjonell mummerhatt bedecked med solstice urter og eviggrønne. Foto / Illustrasjon: susan belsinger
 • Kranser representerer livets sirkel og stearinlys betyr at lyset kommer tilbake ved solstice. Maid-of-honor, Cady, brukte pinecones til navnekort og dekorasjoner på bordene. Foto / illustrasjon: louanne sargent
 • Bord fullt av festfavører – ditt valg av varm kakaomix – klassisk, xocolatl eller magisk sopp – i et solstice-krus. Foto / Illustrasjon: louanne sargent
 • Krusene ble trykt med navnene på bruden og brudgommen og datoen og på den andre siden bildet av solstikkompasset. Vi lagde kakaomiksene og pakket dem – folk kunne velge smaken etter eget valg. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Gjestene stilte seg opp langs gangveien med hjerteformede stjernekaster, og de nygifte løp gjennom en brann av lys, tøyler, huller og lykkeønsker ved avreise. Foto / illustrasjon: jolanta kunkulis

Vintersesongen har begynt – i går var Vintersolverv – og i dag skinner full kaldmåne lyst på nattehimmelen. I går feiret vi ekteskapet til datteren min Lucie med Matt, hennes livs kjærlighet. Vi brukte sesongens urter og grønt med mye stearinlys og glitrende eventyrlys for å legge til dagens magi.

Seremonien fant sted rundt klokka 16 på Howard County Conservancy, som er en moderne trebygning med hvite vegger, høyt tretak med takbjelker (hvorfra til strenglys) og mange vinduer, og et stort delvis tildekket dekk, med utsikt over hager og skogkledde stier.

21. desember i Maryland var dagen varm – nesten 60 grader F – med duskregn av og på, skyer og litt sol – og en jevn bris. De sier at regn på bryllupsdagen din er et godt tegn. På grunn av vårt våte vær klarte vi ikke å ha bål som vi hadde håpet på; løypene var glatte og gjørmete. Imidlertid ble vi forberedt med rikelig stearinlys og hengende hvite lys og noen få små elektriske ovner for å representere Yule-loggen. Den yngre datteren min, Cadys, Zack, la ut en labyrint med 300 stearinlys på utedekket.

Vi førte skogen innendørs med eviggrønne planter og vintergrønt, sammen med de tre urtene til Vintersolverv: kristtorn, eføy og misteltein. Disse tre ærverdige urtene har blitt brukt i solstice-feiringer i århundrer (vi la ikke misteltein på spisebordene siden den er giftig), selv om den var i vår grønne skjerm, og jeg la til som en pynt til en hatt og hårkransen min. En kjær hagearbeidvenninne, Deborah Hall og datteren Susan O’Donnell laget alle de duftende og vakre, eviggrønne kransene til bordene, så vel som blomsteroppsatsene, og boutonnierene og bukettene til brudefesten.

I midten av hver krans var det en rund, håndsagd lønnplate med barken fortsatt på plass. God far pappa, Tomas, saget en enorm bunke med runder fra et nylig lønnet lønnetre. På disse platene plasserte vi tre murstensglass i forskjellige størrelser (halvliter, 12 gram og halvliter) og la stemmelys i de to mindre og en streng eventyrlys i glasset.

Jeg samlet grønnsaker og urter til vintersolverv og hodepynt og urtevennene mine i Arkansas, Tina Marie Wilcox og Sue Toney skjøt ned mistelten fra et eik på oppkjørselen og sendte den sammen med ferske einer- og rosmarinkvister. Rosmarin er en urt av vinterferien, og den brukes også tradisjonelt til minne. Cady, søster til bruden og Maid-of-Honor, samlet pinecones i alle former og størrelser og førte dem til Florida, og hun trimmet dem til å stå på endene og brukte dem som holder til plakatkort og skilting og til borddekorasjoner.

I tillegg til vintersolverv, eviggrønne planter, naturlig burlap og mye stearinlys, valgte Lucie himmelske farger: dyp, mørkblå-indigo, sølv og kobber. Vi samlet og tørket blå og lilla blomster fra hagene og vennene våre, brukte blå kluter på serveringsbordene og blå bandanaer som servietter. Moren min, bestemoren til Lucie, vasket og strøk 100 bandanas og rullet bestikket i hver og bandt dem med naturlig hampegarn.

Vi hadde en varm kakaobar med tre typer kakao: Klassisk (veldig sjokoladeaktig); Xocolatl (med tørkede ancho chiles og nykvernede knivblad); og Magic Mushroom (med cordyceps, reishi, løvens manke, kalkunhale, astragalus og marshmallowrot). Vi serverte disse med fersk pisket krem ​​og miniatyr marshmallows og noen flasker brennevin var tilgjengelig. Vi pakket disse kakaoblandingene og la dem i mørkeblå med hvite flekker, solstice-krus for festgjenstander. Paret brukte vintersolvervskompasset på invitasjonene sine, og det ble preget på krusene og også brukt på etiketter.

Well Crafted brakte sin antikke lastebil utstyrt med en vedfyrt pizzaovn som sveiv ut seks pizzaer om gangen (ved bruk av sesongens rotgrønnsaker og vintergrønnsaker), rosmarinfocaccia og en sesongbasert salat. Anna Saint John, en venn og cateringfirma, lagde desserter – Lucie og Matt ønsket ikke en typisk bryllupskake. Han ville ha tysk sjokoladekake og hun ville ha Keylime Pie med sjokolade. Så Anna lagde tyske sjokoladekakebiter og Keylime Pie-trekanter, sammen med Blondies med tørket aprikos og Beebalm (jeg lagde Monarda-smøret i sommer og frøs det); og ingefærmelasse krøller. I tråd med det eviggrønne temaet lagde jeg White Pine Shortbread Cookies fra en oppskrift jeg fant på https://wildmuskoka.com/blogs/recipes/white-pine-shortbread. (De lager flotte bitter og busker!)

De sier at det tar en landsby å oppdra et barn – og jeg sier at det tar en landsby å ta på bryllupet! Familie og venner slo tilbake siden planleggingen begynte – fra å lage Lucies ensemble til å bestille leie og estimere mengder mat og drikke. Og så fløy de inn og kjørte langveisfra. De møtte opp til øvelse, arrangerte øvingsmiddag, hjalp til og hentet ting for oss. Et helt mannskap av Matt og Lucies venner kom timer tidlig og satte opp alt, halte is i kjølere, tallerkener og utstyr; Dain tok med seg hjemmebrygget «Bridezilla Brut» og Corey opprettet en signaturcocktail «When Cranberry Met Rosemary»; Jolanta og Hannah organiserte og holdt showet i gang, Nancy arrangerte og venner og familie leste for seremonien og laget skål, og mange av dem tok flotte ærlige bilder. Sist men ikke minst, bodde folk etterpå og hjalp til med å bryte ned og pakke sammen hele lokalet, før de dro til etterfesten. Min hjertelige takk går til alle som hjalp – og selv om jeg ikke navngitte hver eneste person, vet du hvem du er og hvor mye vi setter pris på deg!

Eastman String Band sørget for fotstompin-musikk, komplett med call-outs for Virginia Reel og en sirkeldans.

Vel, dette har blitt lengre, men jeg må nevne seremonien. Mats mor, Diana Amtower, spilte piano før seremonien og for prosesjonen (Harvest Moon) og recessional (Islands in the Stream). Det var rett og slett perfekt. Jeg har aldri vært i et rom der det var så mye glede, kjærlighet og lys. Og det var mange gledestårer – jeg hørte mye snusing. Stearinlyset, avlesningene og løftene var nydelig; dypt hjertelig og oppriktig. Vi var alle vitne til kjærligheten i Matt og Lucies øyne og feirer ekteskapet deres, som vi håper de vil feire i mange år fremover – hver vintersolverv.

Bruden hadde på seg crêpe de chine ulloverdel i elfenben dekket av antikke blonder – med håndskårne, elfenbenbenknapper (en måne og en stjerne) med blonder, med en dyp, midnattblå, keltisk, hettehode og mørkeblå semsket støvler . Brudgommen hadde på seg en lyngrønngrå jakke med mørkegrå bukser, vesten hans var en dypblå grå med knapper laget av eukalyptusbøtter, slipsen og matchende lommeplass hadde et himmelsk motiv. Kjære venninne, MaryAnn McAbee opprettet Lucies ensemble og Matt vest, mens mannen hennes, Doug, formet og skåret ut knappene. Lucies tante, Louanne Sargent, gjorde Matt og Zack til deres himmelske bånd.

Gjestene stilte begge sider av gangveien med hjerteformede stjernekaster som lager en slags tunnel med stjernelys, og paret forlot festen i et flammende lys, tøyler, huller og vellykker.